top of page

Burun Estetiği sonrası burun temizliği

Burun Estetiği sonrası burun temizliği nasıl yapılır?


Burun Estetiği ameliyatları sonrasında burun içine silikon tamponlar ve burun sırtına atel adı verilen koruyucu plastik bir malzeme konulur. Burun delikleri çevresinde sızıntı şeklindeki kanamalardan dolayı pıhtılar oluşabilir. Burun delikleri çevresindeki kuruluk ve pıhtılar gerilmelere sızlamalara yol açabilir.




İlk günlerde burun delikleri çevresine nemlendirici kremler sürülmesi önerilir. Merhemler burun deliklerinde yumuşama oluşturduktan sonra kulak çöpü ile dikkatli dokunuşlarla burun delikleri ve çevresi temizlenebilir.


Burun içi ilk günden itibaren bazı spreyler kullanılabilir. Özellikle serum fizyolojik içeren solüsyonları burun temizliği için idealdir. Okyanus suyu adı altında değişik ürünler eczanelerden temiz edilebilir.


Burun Estetiği sonrasında burun içi salgılarda artış olabilir. Burun içinde biriken salgılar kuruyup sertleşebilir ve tıkanıklıklara sebep olabilir. Özellikle ilk 1 yıl burun içi yumuşatıcı solüsyonlar kullanılarak mümkün oldukça nemli tutulmalıdır ve sık sık temizlenmelidir.


Burun estetiği sonrasında burun içine su çekilebilir mi?


Burun estetiği tamponlar çıktıktan sonra burun içine yavaş yavaş su çekmeye başlanabilir, hafif şekilde sümkürme işlemi yapılabilir. Ancak güçlü hareketlerden kaçınılmalıdır. Burun içindeki basınç kanamaları tetikleyebilir. İlk haftalarda su çekilerek veya okyanus suyu solüsyonları ile temizlik sırasında burundan küçük pıtılar gelebilir, hafif geçici kanamalar olabilir.


Burun Estetiği sonrası burun cildine peeling yapılır mı?


Burun Estetiği sonrasında burun cildi kapalı kalması nedeniyle ve pansumanın yapışkan tabakasının etkisi ile kabalaşabilir, siyah noktalar artabilir. Tüm pansumanlar çıktıktan sonra burun cildi nemlendirici bir krem uygulanarak hafif dokunuşlarla duşta temizlenebilir. Günlük nemlendirici kremler kullanılarak üst tabakadaki kalıntıların temizlenmesi sağlanabilir. Solüsyonları şeklinde uygulanan peelingler 1.aydan sonra rahatlıkla uygulanabilir ancak aletli, güçlü masajlı peelingler veya derin peeling solüsyonları 1 yıldan önce önerilmez.


Burun Estetiği sonrasında ilk 6 ay güneş koruyucu kremler kullanılması önemlidir. Bu şekilde ameliyat sonrası hassas olan burun cildi güneşin zararlı etkilerinden korunmuş olur.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER






Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı






2.414 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page