top of page

Burun Estetiği sonrası masaj

Burun Estetiği sonrası masaj gerekir mi?


Burun Estetiği ameliyatlarında burun üzerindeki cilt kemik ve kıkırdak zarlarının altından kaldırılarak kemik ve kıkırdak yapılar şekillendirilir. Hem kemik ve kıkırdak iyileşmesi hem de ciltteki travma burun ameliyatları sonrası dokularda ödeme neden olur. Ödemle birlikte olduğundan daha şiş görünen burun cildinin oluşturulan kemik ve kıkırdak iskelet üzerine yeniden yerleşmesini kolaylaştırmak ve ödemlerin azalmasına yardımcı olmak için doktorunuzun belirttiği şekilde masaj yapmanız gerekebilir. Bazen doktorunuz hiç masaj önermeyebilir bu ameliyat tekniğine, hekimin tercihine, tecrübesine göre değişebilir.




Burun Estetiği sonrasında masaj nasıl yapılır?


Burun estetiği sonrası yapacağınız masajlar doktorunuz tarafından size gösterilir. Genel olarak burun ucunun hemen üzerinden başlayarak burun sırtı boyunca ve yanlara doğru deri üzerine hafif baskı oluşturacak şekilde masaj yapmak yeterli olmaktadır. Nadiren kemik ya da kıkırdaklarda ameliyat sonrası ödeme bağlı oluşabilecek çıkıntılar veya şişliklerde

farklı masajlar önerilebilir.


Burun Estetiğinde masaja ne zaman başlanır?


Burun estetiği sonrasında burun ateli çıktıktan sonra hafif dokunuşlarla masaja başlanabilir. Ödem nedeniyle şişlik oluşan deri, burun iskeleti üzerine yayılacak şekilde burun bantları üzerinden veya bantlar çıktıktan sonra masaja devam edilir. İlk 3-4 ay ödemler geçene kadar uygulanabilir. Doktorunuzun bu konuda ek bir önerisi olursa masaja devam edilebilir.


Burun Estetiğinde masaj iyileşmeyi etkiler mi?


Burun Estetiği sonrası masaj ödemlerin daha çabuk geçmesi için önerilir, masaj yapmamak burun şeklinde bozulmaya yol açmayacağı gibi, masaj yapmak da istenmeyen ciddi bir şekil bozukluğunu tam olarak düzeltmez.Masaj iyileşmeye yardımcı bir öneridir.



BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER








Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı





556 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page