top of page

Burun Estetiği Sonrası Beslenme

Güncelleme tarihi: 11 Eki 2019


Burun Estetiği en sık yapılan estetik işlemdir, yüzün orta bölümünde gerçekleştirilen bir cerrahi olması bakımından nefes alma, yemek yeme , konuşma gibi pekçok fonksiyonda etkilenme olabilir. Genel olarak hava geçişine izin veren silikon tamponlar kullanıldığı için nefes tıkanıkları burnun içinde biriken pıhtı ya da salgılara bağlı olabilir.


Burun Estetiği sonrası çiğnerken dişlerde sızlama meydana gelebilir. Boğaz mukozası hassaslşabilir. Bu nedenle yumuşak, pişmiş, sulu, ılık gıdalar tercih edilmelidir. Çok sıcak, çok soğuk yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Uzun süre çiğnemeyi gerektirecek veya ağzı fazlaca açmaya zorlayabilecek yiyecekler tercih edilmemelidir.

Cerrahi sonrasında bol su tüketmek hem sıvı dengesinin korunmasını sağlar hem de ödemlerin atılmasına yardımcıdır. Ayrıca günde bir fincan yeşil çay yine ödemlerin azalmasına yardım eder. Ameliyat sonrası sürekli yatmamak gerekir, günlük aktivitelere yavaş yavaş dönüş sağlanmalıdır.

Cerrahi sonrasında bol proteinli yiyecekler, C vitamini içeren meyve sebzeler iyileşmeyi hızlandırır. Nispeten hareketsiz bir dönem olduğu için yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmak kilo dengesi açısından önemlidir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page