top of page

Burun Estetiği sonrası günlük aktiviteler

Güncelleme tarihi: 9 Eki 2022

Burun Estetiği sonrası günlük aktivitelere ne zaman dönülebilir?


Burun Estetiği ameliyatları yüzün tam ortasında bir cerrahi olduğu için birkaç gün hayat konforunuzda değişimler olması normaldir. Ameliyattan hemen sonrası burunda pansuman olması , ödemlere bağlı burun tıkanıklığı, boğazda tahriş hissedilmesi rahatsız edici olabilir. Ancak 3-4 gün sonra ödemlerin azalmaya başlaması ile ve 1. haftanın sonunda pansumanların değişmesi ile kişi biraz daha normal hissetmeye başlar.




Burun Estetiği sonrası bilgisayar kullanılabilir mi?


Burun Estetiği sonrasında başı uzun süre eğik tutmayacak şekilde ilk birkaç günden sonra bilgisayar kullanılabilir. Özellikle evden bilgisayar üzerinden çalışanlar için bu şekilde işlerin takibi sağlanabilir. Ancak uzun süre boyunca başın eğik tutulması şişliklerin artmasına ve ağrıya neden olabilir. Burun Estetiği sonrası yorucu olmayacak şekilde telefon kullanımında sakınca yoktur.


Burun Estetiği sonrasında yüz değişir mi?


Burun Estetiği sonrası yüzde hafif şişlikler olması normaldir. Burun ve çevresindeki ciltte değişiklikler olabilir. Sebasöz bezlerin salgılarında artış olabilir cilt yağlı görünebilir, Sivilcelerde artış olabilir. Yüz ve burun pansumanlar çıktıktan sonra rahatlıkla yıkanabilir. Nemlendirici kremler ile cilt bakımı yapılabilir. Burun üzerine güçlü baskı oluşturacak hareketlerden kaçınılmalıdır.


Burun Estetiği sonrasında ne zaman cinsel ilişki yaşanabilir?


Burun Estetiği sonrasında kan basıncı artışına ve güçlü nefes almaya yol açacak aktivitelerden en az 3 hafta kaçınılması önerilir. 3. haftadan sonra dikkatli bir şekilde cinsel aktivitelere dönüş yapılabilir.


Burun Estetiği sonrasında ne zaman dans edilebilir?


Burun Estetiği sonrasında buruna darbe alınmasına yol açacak aktivitelerden mümkün oldukça uzak durulmalıdır. Özellikle yakın temaslı eşli danslar sorun yaratabilir. Dansa spor aktiviteleri gibi 3-4. haftadan sonra başlamak uygun olacaktır. Ancak darbeler açısından dikkatli olunmalıdır.


Burun Estetiği sonrasında makyaj yapılabilir mi?


Burun Estetiği sonrası bantların çıkarılmasının ardından makyaj yapmaya başlayabilirsiniz. Burun ve göz çevresinde hafif şişlikler olması normaldir.


Burun Estetiği sonrası lens kullanılabilir mi?


Burun estetiği sonrasında ilk 3 ay gözlük kullanımı önerilmediği için mutlaka gözlük kullanması gereken kişiler lens kullanabilir. Ameliyat sonrası 3.günden itibaren lens takılabilir.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER








Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı



534 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page