top of page

Burun Estetiği ilaç kullanımı

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2019


Burun Estetiği sonrasında hangi ilaçlar kullanılır? Burun estetiği sonrası burun spreyi zararlı mı?Burun Estetiği sonrası iyileşme dönemi nasıl olmaktadır.

Burun estetiği sonrasında doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli kullanmanız önemlidir. Eğer ilaçlarla ilgili farklı bir durum gelişirse mutlaka doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.


burun estetiği ilaç kullanımı

 

Burun estetiği sonrası genel olarak birkaç gün uygun bir antibiyotik ve ağrı kesici (analjezik) kullanmanız önerilir. Burun içine biriken pıhtı ya da salgıların burunu tıkamaması için burun spreyi verilebilir. Burun uc kısımda birikerek kabuklanan pıhtıları yumuşatmak ve burun kuruluğunu gidermek için göz merhemi reçete edilir. Ayrıca fazla miktarda hapşırma oluyorsa bunu engelleyici ilaçlar verilebilir.

Burun estetiği sonrası kişinin ek şikayetlerine göre ilaç önerileri yeniden düzenlenebilir, değiştirebilir veya farklı ilaçlar önerilebilir o nedenle özellikle ilk hafta dokturunuzla iletişim içinde olmanız önemlidir.

Kronik hastalıklara bağlı olarak sürekli kullanılan ilaçlar ameliyattan sonra başlanabilir. Kan sulandırcı gibi kanamayı artırıcı veya iyileşmeyi olumsuz etkileyen ilaçların ne zaman başlanacağı ve başlanana kadar nasıl bir yol izleneceği hakkında mutlaka gerekli bilgileri almanız önerilir.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER





Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah

599 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page