top of page

Burun Estetiği Sonrası Darbe

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2019


Burun Estetiği sonrası darbe alınsa burun şekli bozulur mu? Burun Estetiği sonrası buruna dokunma sakıncalı mı? Burun Estetiği sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Burun Estetiği sonrasında hastalarımıza darbe almamaları konusunda mutlaka uyarıyoruz. Darbenin şiddeti konusunda da mutlaka açıklama yapmak gerekir bazen hastalar ameliyatın üstünden aylar geçmesine rağmen şekli bozulabilir diye buruna dokunmaktan bile çekinebilirler.


 

Burun estetiği sonrası ilk hafta darbeler açısından çok önemlidir hafif bir darbe bile burun yapısında sorun yaratabilir bu nedenle korumak için termoplastik burun ateli yerleştirerek kişiyi korumaya çalışırız.

1.haftadan sonra atel çıkartılır artık burun daha savunmasız bir durumdadır. Özellikle ilk ay burun üzerine yatmamak, dar yakalı giysiler giymemek, ağır isimler taşımamak gerekir. Ayrıca cilt bakımı, maske, peeling gibi burun derisine travma yaratacak işlemler uygulanmamalıdır.

Buruna sert su çekmek, kuvvetli sümkürmek, burnu elle veya mendille sıkarak temizlemek ilk 2 ay yapılmaması önerilen davranışlardır.

Gözlük mümkünse ilk 6 ay takılmamalı , ilk 3 aydan sonra zorunlu durumlarda hafif çerçeveli gözlükler kullanılabilir. Lens kullanımına ise eğer göz çevresinde çok fazla ödem yoksa 3-4.günden itibaren başlanabilir.

Burun estetiği sonrası gülmek, kahkaha atmak, sakız çiğnemek, yüzü yıkamak, duş yapmak, sert birşeyler yemek burun şekline zarar vermez. Elbette ameliyattan sonra burnunuzu korumalısınız ama bu takıntı haline getirerek normal yaşantınızı zorlaştırmamalısınız.

Burun estetiği sonrası normal bir burunda deformasyona yol açabilecek travmalar ameliyatın hangi ayında ya da yılında olursa olsun burun şeklinde etkilenmeye yol açar. Yani ameliyat olmamış birinde yumruk darbesi, kapı çarpması kırık çatlak ,kıkırdak ezilmesi gibi nasıl bir travma oluşturabilirse ameliyatlı burunda da benzer şekilde oluşturacaktır.

Burun estetiği uygulandıktan sonra burun kırılmayacak veya iyileşme dönemi bittikten sonra buruna sert bir darbe alsam da artık birşey olmaz düşüncesi yanlıştır. Yüksek enerjili travmalar her zaman burunda zorun yaratabilir. Mümkün olduğunca kendinizi korumanız önerilir.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER





Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Kocaeli Estetik Cerrah

4.274 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page