top of page

Burun Estetiği Sonrası Duş

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2019


Burun Estetiği sonrası dönemde ne zaman duş alınabilir? Burun Estetiği sonrasında duş almak sorun yaratır mı?

Burun Estetiği günümüzde en sık uygulanan estetik ameliyat.Özellikle ameliyat sonrası dönemde kişiler kendilerini nasıl bir süreç beklediğini haklı olarak merak ediyorlar. En çok sorulan sorulardan biri de "burun estetiği sonrası ne zaman duş alınabilir?"


 

Burun estetiği sonrasında ameliyatın ertesi gününden itibaren duş alınabilir. Vücut tamamen yıkanabilir ancak saçlar kuaförde yıkatır gibi baş arkaya doğru eğilerek yıkanmalıdır. Bu şekilde burundaki atel ve bantlar ıslanmamış olur.

Yüz nemli sabunlu bezle silinebilir, atel ve bantlara az bir su değmesinde sakınca yoktur fakat fazla su değip gevşememelerine özen gösterilmelidir.

Burun estetiği sonrası ılık duş yapılmalıdır, suyun çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir.

Burundaki pansumanlar tamamen çıkarıldığından artık saçınızla birlikte rahatlıkla duş alabilirsiniz. Duş sonrası yumuşak bir havlu ile burnunuzu hafif dokunuşlarla kurulayabilirsiniz.

Şampuan ,sabun kullanabilirsiniz herhangi bir sakıncası yoktur.

Burun Estetiği sonrası dönemle ilgili hastalar çevresinde bu ameliyatı düşünenlere farklı deneyimler aktarabilir bazen bu durum kişinin ameliyat sonrası dönemle ilgili kafa karışıklığı yaşamasına yol açabilir. Her kişide iyileşme döneminin ve travmaya verilen cevabın farklı olacağı unutulmamalıdır.Burun Estetiği ile ilgili sorularınızı Plastik Cerrahiye başvurarak , bu konuda deneyimle olan doktorunuzla konuşmanız sizin için yararlı olacaktır.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER






Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi

899 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page