top of page

Burun Estetiği sonrası yamukluk

Güncelleme tarihi: 9 Eki 2022

Burun Estetiği sonrası yamukluk oluşur mu?


Burun Estetiği ameliyatları burun şeklinde bozulma ve/veya nefes alma sorunlarına bağlı şikayetler nedeniyle uygulanır. Burunda en sık görülen bozukluklardan biri burun kemik ya da kıkırdak yapılarının eğri olmasıdır.



Bu yamukluklar hem burun şeklini bozar hem de hava yollarını tıkayarak nefes sorunlarına yol açar. Bazı kişilerde eğrilik diğer yüz elemanlarının yamukluğu ve asimetrisi ile birliktedir. Kemik zemindeki eğrilikler gelişim çağında diğer dokuların gelişimini etkilemiş olabilir.


Burun ameliyatlarında burun kıkırdak ve kemiğindeki eğrilikler, düzensizlikler, yamukluklar çeşitli yöntemlerle düzeltilir. Burun estetiği sonrasında kişinin anatomik yapısına bağlı olarak eğrilikler yeterince düzelmeyebilir veya iyileşme döneminde buruna konulan destek kıkırdaklarının ermesi nedeniyle ameliyattan bir süre sonra hafif yamulmalar meydana gelebilir.


Burun Estetiği sonrası yamukluk neden olur?


Burun Estetiği sonrasında yamukluk kişinin burun yapısına , kıkırdak veya kemik dokunun özelliğine, komşu kemiklerdeki asimetrilere bağlı olarak değişik oranlarda ortaya çıkabilir. Burun estetiği sonrası böyle bir durumun ortaya çıkma olasılığı konusunda doktorunuzun muayenesinden sonra bilgilendirilirsiniz.


Burun Estetiği sonrasında yamukluk düzelir mi?


Burun Estetiği sonrası ilk aylarda şişliklere bağlı olarak asimetriler ortaya çıkabilir. Bu şekilde burun yamuk görünebilir ancak zamanla burun yapısı oturdukça ödeme bağlı eğrilikler geçer. Ancak eğrilik doğrudan kemik ya da kıkırdak dokunun istenmeyen bir konuma hareketi ya da desteğini kaybetmesi şeklindeyse yeniden ameliyat gereken durumlar ortaya çıkabilir.


Burun Estetiği sonrası yamukluk riski nedir?


Burun Estetiği sonrası ikincil ameliyat riski %5-10 civarındadır. Bunların bir kısmı devam eden veya iyileşme döneminde oluşan eğrilik nedeniyle uygulanır. S şeklinde aşırı eğriliği olan, diğer yüz yapılarının eğriliğe eşlik ettiği, daha önce darbe alan veya ameliyat olan kişilerde burun estetiği sonrası yamukluk oluşması olasılığı mevcuttur.


Burun Estetiği sonrası yamukluk nasıl düzeltilir?


Burun Estetiği sonrası sabırlı olarak iyileşme döneminin bitmesini beklemeniz önerilir. İyileşme tamamlandıktan sonra eğer fonksiyonu bozan ve direkt bakıldığında belli olan bir eğrilik oluşmuşsa revizyon ameliyatı planlanabilir.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLEN KONULAR






Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı







13.581 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page