top of page

Estetik Cerrahide En Çok Merak Edilen Konular Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2019


Estetik Cerrahi son zamanlarda daha fazla kişi tarafından ilgi duyulan bir dal haline geldi. Görselliğin giderek önem kazanması, sosyo kültürel yapının olumlu anlamda değişimi estetik cerrahiyi daha da popüler hale getirdi.


 

Estetik Cerrahi kliniğine başvuran kişilerin en sık sorduğu sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

1. BOTOKS uygulaması sonrası yüzüm şişer mi?

Botulinum toksinini içeren ilaçlar kas içine küçük miktarlarda uygulanır. Bu nedenle uygulama bölgesinde enjeksiyona bağlı geçici bir kabarıklık olsa da şişiliğe neden olmazlar. Genellikle dolgu uygulamaları ile benzer zannedilerek böyle bir algı olsa da botulinum toksin uygulamaları yüzde şişliğe yol açmaz. Çok nadiren iğne giriş yerinde hafif morluk olabilir.

2. DOLGU UYGULAMALARI sonrasında yapay bir görünüm oluşur mu?

Dolgu uygulamaları uygun hastada uygun miktarlarda uygulandığında yapay bir görünüm oluşturmaz. Önemli olan biyouygunluğu test edilmiş ürünlerin deneyimli kişiler tarafından uygulanmasıdır. Dolgu uygulamalarında amaç azalan ya da sarkan dokuların restorasyonudur. Bu nedenle doğala en yakın görünüm elde edilmeye çalışılır.

3. MEME BÜYÜTME sonrasında emzirebilir miyim?

Meme büyütme sonrasında emzirme işleminde bir kayıp olmaz. Meme bezleri ve kanalları zarar görmediği için kişi emzirmeye devam edebilir. Gebelik ve emzirme meme boyutlarında değişime ve sarkmalara yol açabiir ancak meme implantları emzirmeye engel değildir.

4. BURUN ESTETİĞİ ameliyatlarında tampon alınması ağrılı mıdır?

Burun Estetiği sonrasında burun orta kıkırdağına işlem yapılan hastalara genel olarak tampon yerleştirilir. Günümüzde kullanılan silikon tamponların yerleştirilmesi ve çıkartılması oldukça kolaydır. İçinde hava geçecek şekilde tasarlandıkları için de ciddi burun tıkanıklığına sebep olmazlar. Burun tamponu çekilmesi ağrılı bir işlem değildir.

5. BURUN ESTETİĞİ sonrasında ikinci ameliyat gerekir mi?

Burun Estetiği ameliyatlarında iyileşme döneminde ortaya çıkabilecek sorunların düzeltilmesi ile ilgili %5-10 hastaya ikincil müdahaleler gerekebilir. Kontrollere düzenli olarak gitmeniz doktorun takibi açısından önemlidir. Bazen dolgu enjeksiyonları ile basit sorunlar giderilebilir. Ancak komplike bir sorun ortaya çıkmışsa ikincil ameliyat önerilir.

6.KARIN GERME sonrasında yeniden hamile kalınabilir mi?

Karın Germe sonrasında yeniden hamile kalınabilir.Karın ön bölgesindeki kaslarda gevşeme, karında yağ birikimi ve sarkma gebelik sonrasında tekrar ortaya çıkabilir. Ciddi boyuttta rahatsızlık olursa doğumdan bir yıl sonra ikinci bir cerrahi uygulanabilir.

7. MEME KÜÇÜLTME meme uçlarında hissizliğe sebep olur mu?

Meme küçültme işlemi meme ucu korunarak uygulandıysa memenin hissinde kalıcı kayıp beklenmez. Ödem veya gerilmelere bağlı geçici kayıplar olabilir. Engeç 1-2 yıl içinde düzelmesi beklenir. Eğer meme ucunun deri yaması gibi çıkarıldığı meme amputasyonu şeklinde ameliyat uygulandı ise meme ucu hissi kaybolur.

8.JİNEKOMASTİ tekrar eder mi?

Jinekomasti vücuttaki ikincil bir soruna bağlı olarak ortaya çıkmamışsa gelişimsel bir durumsa genel olarak tekrarlamaz. Örneğin karaciğer bozukluğu, ilaç kullanımı, hormın bozukluğu gibi sorunlara bağlı olarak ortaya çıkıyorsa tedaviye rağmen tekrar edebilir. Bu durumda öncelikle jinekomastiye yol açan durum ortadan kaldırılmalıdır.

9. LABİAPLASTY ardından ne zaman cinsel ilişkide bulunabilinir?

Labiaplasty ameliyatı genel olarak yatış gerektirmeyen günübirlik uygulanan bir işlemdir. Bölgenin hijyeni iyileşme açısından çok önemlidir. Ameliyattan 6 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

10. KEPÇE KULAK ameliyatı sonrasında açılma olur mu?

Kepçe Kulak onarımı sonrasında uygulanan tekniğe göre değişmekle birlikte % 2 oranında tamamen açılma olabilir. Açılma durumunda 6 ay beklenerek yeniden onarım uygulanır.

op.dr.nurgül altuntaş

estetik ve plastik cerrah

kocaeli

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page