top of page

Burun Estetiği ve Baş ağrısı

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2019


Burun estetiği sonrası kronik başarısı azalır mı? Burun estetiği sonrasında bağ ağrılarında azalma olur mu? Burun tıkanıklığı baş ağrısı yapabilir mi?

Burun tıkanıkları baş ağrısı yapabilir mi?

Kronik baş ağrısının nedenlerinden biri de burun tıkanıklığıdır. Hem sağlıklı nefes alamama hem de sinüslerin burun boşluğuna açıldı yerlerdeki sorunlar kronik başarısına neden olabilir. Bu hastalarda ağrıyı tetikleyen soruna genelde burunla ilgilidir, ve ağrının başlangıç noktaları genelde burun çevresinde yerleşmiştir .


burun estetiği izmit -dr nurgul altuntaş

Burun Ameliyatı Sonrası kronik baş ağrısı düzelir mi?

Yapılan çalışmalarda baş ağrısının burundan kaynaklandığı hastalarda uygulanan fonksiyonel burun cerrahisinin ameliyat sonrası dönemde baş ağrısını azalttığı gösterilmiştir. Fonksiyonel burun ameliyatları sonrasında burun tıkanıklığı giderilirken, allerji bulguları ve obstruktif uyku apnesine bağlı sorunlar azalır.

Burundaki eğriliklerin giderilmesi, burun etleri (konkal yapılar ) tarafından tıkalı olan hava yolunun açılması gerekirse tedaviye eklenen sinüs cerrahisi %48 hastada komik baş ağrısını ortadan kaldırdığı, %37 sinin baş ağrı sıklığı veya şiddetini azalttığı gösterilmiştir. %15 hastada ise bütün bu işlemlere rağmen değişiklik olmadığı görülmüştür. Bu hastalarda baş ağrısını tetikleyen başka sorunların olması da olasıdır.


BURUN ESTETİĞİ SONRASI MERAK EDİLENLER







130 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page