top of page

Rinoplasti öncesi yüz analizi

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019

Rinoplasti öncesi yüz analizi neden gereklidir? Rinoplasti öncesi planlama nasıl yapılır? Burun estetiği öncesi planlamada sonuç tamamen öngörülebilir mi?


Rinoplasti önesi yüz analizi neden önemlidir?


 


Rinoplasti günümüzde en sık uygulanan estetik işlem. Burun yüzde en önce göz çarpan organ ve bazen burundaki basit bir deformite yüz uyumunu bozarak kişiyi estetik açıdan rahatsız edebilir. Rinoplasti farklı dokuların uyumunun sağlandığı hem görsel açıdan hem işlevsel açıdan eşgüdümün oluşturulduğu zor bir ameliyattır. Bu nedenle öncesinde mutlaka matematiksel değerlendirme ve planlama gerekir.


İdeal burun şekli nedir?

İnsanlar dünya yüzeyinde varolduğundan beri güzellik anlayışı toplumdan topluma, çağdan çağa değişkenlik gösterdi günümüzde sanal sosyal platformların artması ile daha farklı bir boyuta taşındı ama aslında önemli olan kişinin yüz ölçüleri ile uyumlu bir yapı elde edebilmektir.


Rinoplasti öncesi değerlendirme


Hastanın kusur algısını, hastanın motivasyonunu ve hastanın ameliyattan beklentilerini anlamak, cerrahın bunun cerrahi değişikliğe uygun olup olmadığına karar vermesini sağlar. Ameliyat öncesi görüşmeler sağlıklı bir hasta doktor ilişkisinin oluşması hastanın beklentilerinin anlaşılması açısından çok önemlidir. Hastanın sonuçla ve iyileşme süreci ile ilgili gerçekçi beklentileri olması, olumlu sonuçlar için zemin hazırlar. Hastanın beklentileri nelerdir?

Beklentiler gerçekçi ve makul mu?

Bu beklentileri yerine getirme yeteneğim var mı?

Hasta memnun olabilir mi?

Burunda kozmetik değişiklikler isteyen hastalar genellikle psikiyatrik olarak normaldir, ancak kısa bir psikiyatrik değerlendirme akıllıcadır. Beden dismorfik bozukluğu, belirgin şekilde aşırı endişeye yol açan, hayali veya hafif bir kusur ile meşgul olmayı içeren bir psikiyatrik durumdur. Bu meşguliyet sosyal, mesleki veya diğer işleyiş alanlarında ciddi sıkıntılara veya bozulmalara neden olmaktadır.Vücut dismorfik bozukluğunun yanı sıra minimal deformite varlığı , hastanın takıntılı narsistik yaklaşımları rinoplasti öncesi dikkat edilmesi gereken noktalardır.


Rinoplasti öncesi yüz analizi


Rinoplasti öncesi önden, yandan, çapraz ve alttan şekilen resimler değerlendirilerek kişinin yüzde uygun bir yapı oluşturulmaya çalışılır. Alın burun açısı, burun dudak açısı, burun boyu, burun sırtı yüksekliği, burun kök derinliği, burun ucunun belirgin noktaları tüm açılardan değerlendirilerek kişiye uyumlu burun yapısı elde edilmeye çalışılır. Rinoplasti öncesi planlama ve tasarımlar sonucu tamamen öngöremez. Bazen planlananın dışına çıkılmak zorunda kalabilir veya kişinin anatomik yapısı plana uygun yöntemlerin kullanılmasını engelleyebilir.


61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page