top of page

Labiaplasti ameliyatı

Güncelleme tarihi: 7 Ara 2019

Labiaplasti nedir?


Genital bölgedeki görsel ya da işlevsel sağlık sorunlarını, vajinal dudakları veya labiaları yeniden şekillendirerek veya yeniden boyutlandırarak iyileştirebilecek cerrahi bir işlemdir.


Labiaplasti, labianızın boyutununun normale getirilmesine, şekillendirilmesine veya simetrisinin sağlanmasına yardımcı olabilir. Buna ek olarak, egzersiz veya cinsel ilişki sırasında veya dar kıyafetler giyilmesinden kaynaklanan rahatsızlığın azaltılmasına da yardımcı olabilir.





Labiaplasti sizin için uygun mu?


Labianızın büyüklüğü veya şekli kendinize olan güveninizi etkiliyorsa veya günlük aktivitelerinizde size rahatsızlık veriyorsa labiaplasti için ideal bir aday olabilirsiniz. Genital iç dudakların büyük ve sarkık olması, asimetrik olması, genital dış dudakların dışında şişlik oluşturacak şekilde yerleşmeleri en sık şikayetlerdir. Labiaplasti uygulanabilmesi için cerrahiye engel bir durumun ve aktif mantar enfeksiyonunun olmaması gerekir.

İlk görüşmenizde neler beklemelisiniz?


İlk konsültasyon sırasında, plastik cerrahınız ayrıntılı bir inceleme yapacak ve labiaplasti'nin sizin için doğru seçenek olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır. Cerrahınıza mevcut labia yapınızın günlük hayatınızı nasıl etkilediğini ve ameliyattan ne beklediğinizi açıkça anlatmanız önemlidir.


Labiaplasti için nasıl hazırlanmalısınız?


Labiaplasti ameliyatının sizin için doğru olduğuna karar verdikten sonra, prosedürünüzü ve iyileşmenizi planlamaya başlamanız gerekir. Genel olarak 2-3 gün sonra hafif işlerde işe ara vermek yeterlidir ancak 1 hafta dinlenilmesi idealdir.Ameliyattan önce sağlıklı beslendiğinden, su içtiğinizden ve çok uyuduğunuzdan emin olun. Ameliyatınızdan önce sağlıklı alışkanlıklar oluşturmak, daha hızlı iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olabilir.


İşlemden sonraki ilk birkaç gün dinlenmeye ayrılmalı, bu nedenle özellikle küçük çocuklarınız varsa, aileniz ve arkadaşlarınızla evin etrafında yardım etme konusunda konuşun. Ameliyattan önce yiyecek, reçeteler ve iyileşme sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ürünler için stok bulundurun.


İşlem sırasında neler beklemelisiniz?


Labiaplasti günübirlik bir ameliyattır, bu yüzden aynı gün eve gidebilirsiniz. İşleminizin ne kadar süreceği özel tedavi planınıza bağlı olacaktır. Genel olarak 1- 1.5 saat sürer.


Labiaplasti ameliyatında genital iç dudaklara küçültme uygulanır, doku fazlası olan bölgeler düzeltilir, dış dudaklarda küçüklük varsa yağ enjeksiyonları, veya pubiste yağ birikimi varsa liposuction tedaviye eklenebilir.


İyileşme sürecinde neler beklemelisiniz?


İşlemden sonra, plastik cerrahınız ağrı ve rahatsızlığı gidermek için ilaçlar verebilir. Kesi bakımı ile ilgili cerrahi talimatlar almanız gerekir ve bunları takip etmeniz önemlidir.


İyileşme kişiden kişiye değişir, ancak çoğu kadın 1-2 hafta içinde normal rutinlerine geri dönebilir. Bununla birlikte, işleminizden sonra en az 6 hafta cinsel ilişkiden kaçınmanız gerekir.


Sonuçları ne zaman göreceksiniz?


Her kadın farklı şekilde iyileşir ve vücudunuzun ameliyattan sonra dinlenip iyileşmesi için zamana ihtiyacı olacaktır. Genel olarak birkaç hafta içinde ödem azalacak, dikişler eriyerek kaybolacak ve daha uyumlu bir genital bölge ortaya çıkacaktır.


Labiaplasti ameliyatının riskleri var mı?


Labiaplasti ameliyatı sonrasında çok nadiren kanama, yara iyileşmesinde gecikme ortaya çıkabilir, ikincil düzeltmelere gerek duyulabilir.


DİĞER YAZILAR






213 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page