top of page

Labiaplasti zor bir ameliyat mıdır?

Labiaplasti nasıl uygulanır? Labiaplasti için uygunadaylar kimlerdir? Labiaplasti zor bir ameliyat mıdır? Labiaplasti iyileşme dönemi nasıldır?



 

Labiaplasti kimlere uygulanır?


Labiaplasti genital bölgede iç dudak yapılarında aşırı büyüklük, sarkma ,asimetri olan kişilere uygulanır. Bu durum gelişme dönemindeki genetik ya da hormonal etkilere bağlı olabileceği gibi tekrarlayan doğumlar sonrasında da ortaya çıkabilir.


Labiaplasti nasıl uygulanır?


Labiaplasti genital bölgedeki fazla dokuların flep yöntemi ile çıkarılması ile uygulanan estetik ve fonksiyonel bir müdahaledir. Fazla dokular çıkarıldıktan sonra kalan bölüm estetik ünitelere uygun olarak onarılır. İşlem lokal anestezi altında veya sedoaneljezi ile uygulanabilir. Genel olarak hastanede yatış gerektirmez. Diğer estetik cerrahi müdahaleler ile birlikte uygulanabilir.


Labiaplasti zor bir ameliyat mıdır?


Kısa süreli, hastanede yatış gerektirmeyen, ameliyat sonrası süreci rahat olan bir işlem olan labiaplasti diğer estetik müdahalelere göre basit görünmekle birlikte sonuçta bir ameliyattır. Kanama, enfeksiyon, yaraların iyileşmemesi, yara açılması görülebilecek komplikasyonlardır.


Labiaplasti iyileşme dönemi nasıl olmaktadır?


Labiaplasti sonrasında iyileşme ortalama 7-10 gündür, dikişlerin tam olarak düşmesi 4-5 haftayı bulabilir. Genel olarak 2. günden sonra iş ve sosyal hayata dönülebilir. İyileşme döneminde genital bölge temizliğine dikkat edilmesi önemlidir.






158 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

WHATSAPP

+90 505 799 29 98

TELEFON

+90 262 331 61 61

  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • YouTube - Beyaz Çember

ADRES

İzmit Körfez Mah. Ankara Karayolu Cad. No:125

(Akbank E 5 şubesi üstü)

HASTANELER

Özel Kocaeli Acıbadem 

Gebze John Hopkins ASM

Özel Cihan Hastanesi

Bu site  Op.Dr.Nurgül Altuntaş tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Burada verilen bilgiler doktor muayenesi yerini tutmaz, reçete veya tedavi amaçlı kullanılamaz.

Tedavi önerileri kişiye göre değişeceği için size uygun tedaviyi öğrenmek için doktorunuza başvurmanız önerilir.

Tasarım by @opdrnurgulaltuntas  Her hakkı saklıdır. 

bottom of page