top of page

Koruyucu Rinoplasti

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019

Rinoplasti nedir? Koruyucu Rinoplasti nedir? Neden koruyucu rinoplasti teknikleri yaygınlaşıyor? Koruyucu rinoplasti başarılı mı?

Rinoplasti nedir?

Rinoplasti estetik burun ameliyatlarının diğer adıdır. Genel olarak burun yüzey estetiği olarak algılansa da görsel ve fonksiyonel müdahaleleri içeren bir ameliyattır.



Koruyucu Rinoplasti nedir?

Rinoplasti günümüzde açık,kapalı, let down gibi yöntemlerle uygulanıyor. Bir yöntemin diğer yönteme üstünlüğünden ziyade burada önemli olan uygun hastaya uygun tekniği uygulayabilmektedir. Her teknik her hastada mutlaka başarılı sonuç verir diyemeyiz. Koruyucu Rinoplasti ise hangi teknik kullanılıyor olursa olsun burun dokularına minimal travma yaratarak, dikkatli bir cerrahi, doku bütünlüğünde daha az zedelenmeye yol açacak müdahale biçimi şeklinde açıklanabilir.

Plastik,Rekonstrük ve Estetik Cerrahi disipline temelde doku ,organ koruyucu, dokuları kendine en yakın doku ile yeniden onarım şeklinde prensiplere sahiptir. Koruyucu Rinoplasti bu prensiplerin burun estetiği, rinoplasti ameliyatlarında titizlikle uygulanması olarak düşünülebilir. Bütün tekniklerde uygulanan koruyucu yöntemler daha doğal sonuçlar elde edilmesine, daha kısa ve konforlu iyileşme dönemi geçirilmesine yardımcı olur.

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page