top of page

Yuvarlak mı? Damla mı?

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütme ameliyatları tüm dünyada en sık uygulanan estetik ameliyatlardan biridir. Silikon teknolojisindeki gelişmelere, ameliyat teknolojisindeki farklılaşmalar, görselliğin giderek önem kazanması önümüzdeki yıllarda da meme büyütmenin trend cerrahi prosedür olacağının göstergesi. Meme büyütmede kullanılan implantlar damla(anatomik) veya yuvarlak şekilde üretilmektedir. Meme büyütme görüşmelerinde en sık sorulan sorulardan biri hangi şekil protezi tercih edileceği, peki hangisi size uygun?


Yuvarlak mı? Damla mı?

Yuvarlak protezler üst dekolte kısmı daha belirgin daha yayvan bir göğüs şekli oluştururken, damla protezler alt kısmı daha belirgin daha çıkıntılı bir şekil meydana getirir. Meme altında yerleştirildiğinde protezin sınırları daha belirgin göründüğü için yuvarlak protez tam da bir yuvarlak varmış gibi görünür. Bu nedenle eğer meme altı plan tercih edilecekse damla protez daha doğal bir görünüm verebilir.Dual plan şeklinde konulan kas altı uygulamalarda yuvarlak protezin üst dekolte kısmındaki sınırları kamufle olduğu için damlaya yakın bir görünüm oluşur.

Kas altı plan tercih edilirse kişinin beklentisine göre dekolte kısmı daha belirgin olsun isteyenlerde yuvarlak daha doğal görünüm isteyenlerde damla tercih edilebilir.

Eğer meme büyütme ile büyütme ile birlikte dikleştirme uygulanacaksa genel olarak yuvarlak protezler tercih edilir.

Aslında yuvarlak ya da damla protezle ilgili kararı muayene sonrasında anatomik yapınız ve beklentilerinize bağlı olarak meme büyütme için görüştüğünüz doktorunuzla birlikte vermelisiniz. Estetik Cerrahi de bazı genellemeler olsa da herkesin bedeni,anatomik yapısı, göğüs kafesinin yerleşimi, emzirme geçmişi, deri kalınlığı farklı olduğu için doktorunuzun yapacağı muayene sonrası önerisi ve kişinin beklentilerini açık yüreklilikle paylaşması ortak bir karara varılması için en önemli noktalardır.

Meme büyütme damla ya da yuvarlak size uygun bir cerrahi yapıldığında oldukça tatmin edici sonuçları olan bir ameliyattır. Ancak herkesin anatomik yapsının izin verdiği şekilde bir büyütme yapılacağı gerçeği de unutulmamalıdır.




50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page