top of page

Meme Büyütmede Kesiler

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütmede hangi kesiler kullanılır? Meme büyütme meme ucundan yapılabilir mi? Meme büyütme koltuk altında yapılabilir mi? Meme büyütmede tercih edilen yöntem hangisidir?

Meme büyütmede kullanılan kesiler hangileridir?

Meme büyütmede meme altı oluğu, koltuk altı, meme ucu nadiren göbek çevresi meme implantını yerleştirmek için kullanılan kesilerdir.


 

Meme ucundan yapılan kesilerde meme çevresindeki renkli bölüm yarım ay şeklinde kesilerek buradan meme altına ulaşılarak meme protezi için cep hazırlanır ve yerleştirilir.

Koltuk altından yapılan kesi ile bir tünel açılarak meme dokusuna ulaşılır meme implantı için cep hazırlanır.

Meme altından yapılan kesiden meme altına ve kas altına ulaşmak diğer yöntemlere göre daha pratiktir. Daha geniş görme alanı sağlanabilir.

Cerrahın deneyimi ve tercihine göre değişmekle birlikte günümüzde en sık kullanılan kesi bölgesi meme altı oluğudur. 4-5 cm ilk kesi ile meme altına ulaşılır , implant hangi lokasyona yerleştirilirse yerleştirilsin bu kesi ile zorluk yaşanmaz. Kanamalar daha rahat görülebilir.

Tüm kesi bölgelerinde belirsiz bir izden belirgin kabarık ize kadar farklı yara iyileşmeleri görülür. Açık tenlilerde yaralar daha az bırakarak iyileşebilir. Koltuk altındaki iz askılı giyildiğinde görülebilir, meme ucundaki iz kişi ayakta çıplak dururken göze batabilir. Meme altındaki iz ise genelde sutyen izi hattındadır ayaktayken seçilmez ama yatarken gözükür veya kişi memesini eliyle yukarı doğru ittiğinde yine çizgi şeklinde görülür.

Kesi hatlarında deriden kabarık kızarık skar yara iyileşmesi bozukluğu olan kişilerde ortaya çıkar. Böyle bir durumda iz tedavisi için seçenekler önerilir. Sigara içenlerde pigmentler skar hattında birikerek koyu pigmentasyona yol açabilir.

79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page