top of page

Meme Büyütme Nasıl Uygulanır?

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütme nasıl uygulanır? Meme büyütme ameliyatı ne kadar sürer? Meme büyütme ameliyatında hastanede kaç gün kalınır?

Meme büyütme ameliyatları nasıl uygulanır?

Meme büyütme genel anestezi altında tam teşekküllü hastanelerde ameliyathanede uygulanması gereken bir işlemdir. Meme büyütme ameliyatlarında genel olarak meme altından yapılan kesi ile meme altı veya kas altı plana ulaşılır. Meme implantının yerleştirileceği bir cep hazırlanır. Meme implantı kişiye özel olarak steril bir şekilde açılarak bu cebe yerleştirilir.


Kesiler genel olarak cilt altından onarımla kapatılarak daha az iz bırakılması amaçlanır. Kesi yaklaşık 4-5 cm kadardır. Ameliyat sonrasında genellikle implant için hazırlanan cebe diren adı verilen borucuk yerleştirilir. Diren kullanmayan yaklaşımlarda mevcuttur. Diren genel olarak ameliyatın ertesi günü çıkartılarak hastanın taburculuğu sağlanır.

Meme büyütme ameliyatı bitiminde meme altındaki kesi bölgesine küçük bir pansuman yapılarak özel bir sutyen giydirilir , bu sutyenin bir ay kadar kullanılması önerilir.

Meme büyütme ameliyatları dikleştirme ile birlikte uygulanması gerekiyorsa meme ucu ve çevresinde ters T şeklinde kesiler planlanır. Daha uzun bir ameliyat süresi gerekir meme ucu ve meme altı oluğunda değişiklikler yapılır. Kişinin yapısına göre dikleştirmenin tekniği değişebilir.



Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Kocaeli Estetik Cerrah

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page