top of page

Skar Revizyonu Nedir?

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Skar revizyonu nedir?

Skar revizyonu vücuttaki izlerin daha az farkedilebilir hale getirilmesi için yapılan işlemleri içerir.Yara izlerinin deri yapısı ve rengi ile uyumlu bir hale getirilerek dikkat çekiciliğinin azaltılması planlanır.


 

Skar revizyonu için hangi aşamalar uygulanır?

Skar revizyonuna karar vermeden önce yara izinin durumu, yeri, büyüklüğü, kabarıklığı rengi değerlendirilir. Bazen tek başına bir teknik önemli bir düzelme sağlarken bazen birkaç tekniği bir arada kullanmak gerekebilir.

Skar revizyonu için yüzeysel tedaviler; Yara izleri için jeller ,silikon sheet ve bası giysileri yara iyileşmesi aşamasında derideki anormal pigment oluşumunu azaltır. Bu ürünler genel olarak mevcut yüzeysel yaralarda yara iyileşmesi aşamasında tercih edilebilir , cerrahi olarak skar revizyonu uygulanan bölgelerin iyileşme aşamasında da bu yöntemlerden yararlanılabilir.

Skar revizyonu için enjeksiyon tedavileri; Deride çöküntü oluşturan skarların düzeltilmesinde dolgu materyallerinden faydalanılabilir. Diğer enjeksiyon yöntemi yara izine steroid verilmesidir. Bu şekilde kollajen oluşumu azaltılır, skarın görünümü, büyüklüğü ve rengi değişebilir.

Skar revizyonu için yüzey tedavileri; Bu yöntemler de skar revizyonu için oldukça sık kullanılır. Cildin üst tabakasında değişiklik oluşturarak deride değişme meydana getirirler. Dermabrazyon, Lazer tedavisi,Kİmyasal peeling, Ağartıcı ajanlar bu tedaviler arasında sayılabilir.

Skar Revizyonu Cerrahisi

Bazen skarların tekrar tabakalara uygun bir şekilde onarımı gerekebilir. Skar olduğu gibi çıkartılarak daha az iz bırakacak şekilde onarılabilir. Bazen skarın yerine ve yönüne göre Z plasti, W plasti gibi yöntemlerden yararlanılabilir. Bu şekilde skarların yönü değiştirilerek cilt çizgilerine uygun hale getirilebilir veya daha az görülebilecek bir alana taşınması sağlanabilir.

Skar revizyonu cerrahilerinden sonra jel ile masaj , bası giysisi, silikon sheet gibi yöntemler daha iyi bir iyileşme sağlamak için kullanılabilir.

191 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page