top of page

Meme İmplantı Ömrü

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütme düşünen kadınlar Estetik Cerraha başvurmadan önce yoğun bir araştırma sürecine girerler ve internet üzerinden pekçok farklı bilgiye ulaşırlar. Ancak bu durum ciddi şekilde kafa karışıklığına yol açabilmektedir.


 

Meme büyütme amacıyla başvuranların sık sorduğu sorulardan biri meme silikonlarının ömrünün ne kadar olduğu. İnternette bu konuda değişik yorumlarla karşılaşılabilir ve çoğu yerde silikonların birkaç yıl sonra değişmesi gerektiği gibi yazılar bulunabilir.

Ancak meme silikonlarının bir ömrü olduğu doğru değildir. Silikon jel içerikli implantlar için üretici firma ömür boyu garanti vermektedir. Vücudumuzun ise yaşlanmaya devam eder ömür boyu aynı kalacağına dair bir garanti yoktur.

Meme silikonlarının değiştirilmesi gerekir mi?

Bazı tıbbi ve estetik nedenlerle meme silikonlarının değiştirilmesi gerekebilir. silikon günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız bir madde olmasına rağmen bir yabancı cisimdir. Bu yabancı cisme karşı erken ya da geç reaksiyonlar olabilir. Bu nedenle protezlerin değişmesi gerekebilir. Erken reaksiyonlar kontrol edilemeyen enfeksiyonlar şeklinde kendini gösterebilir. Geç reaksiyonlar ile kapsül kalınlaşması, kapsül kontraktürü ve çok nadir görülen Anaplastik Lenfatik Hücreli Karsinom (ALCC) olarak sıralanabilir.

Öte yandan beklenenden küçük ya da büyük olması, asimetri gibi şikayetler nedeniyle silikonlar kişinin isteği ile değiştirilebilr. Yine gebelik ve aşırı kilo değişimleri sonucu oluşabilecek şekil değişiklikleri için meme büyütme uygulayan kişilere ek cerrahi işlemler gerekebilir.

Meme büyütmede hangi implantlar kullanılır?

Meme büyütmede su dolgulu veya silikon jel dolgulu implantlar kullanılabilir. Günümüzde silikon jel dolgulu implantlar kullanılmaktadır. Sönme , patlama risklerinin olmaması nedeniyle giderek daha fazla tercih edilmektedir. Ancak delici kesici bir yaralanma olduğunda silikon implantlar zarar görebilir ; patlayabilir veya sönebilir.

Meme büyütme düşünen kadınların öncelikle bir estetik cerraha danışarak bilgi alması en sağlıklı olanıdır. Sanal ortamdaki farklı bilgilendirmeler kafa karışıklığı yaratmakta ve meme büyütme konusunda yersiz korkulara yol açmaktadır. İletişim olanaklarının gelişmesi kişilerin doktora veya daha önce benzer işlem yaptırmış kişilere ulaşımı kolaylaştırmaktadır.Bu durumun olumlu etkileri olabildiği gibi yersiz korkular oluşturması bakımından olumsuz etkileri olabilmektedir.

Meme şekli ve büyüklüğünden şikayetiniz varsa Estetik cerraha başvurmanız önerilir.

Diğer yazılarımız için buraya tıklayınız

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik Cerrahi Uzmanı

0 505 799 2998

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page