top of page

Meme Küçültme Zor Mu?

Meme küçültme zor bir ameliyat mıdır?

Meme küçülme nasıl uygulanır?

Meme küçültme sonrasında işe ne zaman dönülür?

Meme küçültme sonrası ağrı olur mu?

Meme küçültme ameliyatının riskleri var mı?




 

Meme küçültme zor bir ameliyat mıdır?


Meme küçültme vücut hatlarına göre büyük olan meme dokusunun azaltılması işlemidir. Meme küçültme süreci diğer estetik ameliyatlara oranla daha rahat geçebilmektedir. Günlük aktiviteleri çok fazla sınırlayan bir işlem olmadığı için sosyal hayata dönüş daha kısadır. Ancak sonuçta bir ameliyat olduğu, vücudun toparlamasının biraz zaman alabileceği unutulmamalıdır.


Meme küçültme nasıl uygulanır?


Meme küçültme genel anestezi altında , tam teşekküllü hastanelerde ameliyata engel durumu olmayan kişilere uygulanır. Meme ucunun korunduğu veya korunamadığı tekniklerle yapılabilir. Genel olarak cinsel olarak aktif doğurganlık çağındaki kadınlarda, gençlerde meme ucunun korunduğu teknikler tercih edilir. Meme ucunun korunamacağı dev memelerde veya çok yaşlı hastalarda meme ucunun korunmadığı emzirme fonksiyonun ve meme ucu hissinin feda edildiği teknikler kullanılmak zorunda kalınabilir.


Meme küçültme ameliyatlarında "Ters T" şeklinde bir kesi yapılır. Fazla olan meme dokuları çıkarıldıktan sonra daha dik ve küçük bir meme yapısı oluşturularak ameliyat bitirilir. Ameliyat sonunda özel bir sutyen giydirilir.


Meme küçültme sonrasında işe ne zaman dönülür?


Meme küçültme sonrasında ortalama 5-7 gün içinde işe dönüş sağlanabilir. İlk haftalarda ağır spor aktivitelerinden ve ağırlık kaldırılması gereken işlerden uzak durulması önerilir.


Meme küçültme sonrası ağrı olur mu?


Meme küçültme sorasında hafif sızılar olması normaldir genel olarak ağrı kesici ile bu sızılar kontrol altına alınabilir. Birkaç günden sonra sızılar azalır , kişinin günlük aktivitelerine göre ilk aylarda kısa süreli gelip geçici ağrılar oluşabilir. Böyle durumlarda basit bir ağrı kesici alınarak durum kontrol altına alınabilir.


Meme ameliyatının riskleri var mıdır?


Meme ameliyatlarından sonra her ameliyatta olabilen kanama, enfeksiyon, yara iyileşmesi bozuklukları, yaranın açılması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Doktorunuz ile sürekli iletişim halinde olmanız kontrollerine düzenli gitmeniz böyle durumların erken tanınıp tedavi edilmesini kolaylaştıracaktır.


Meme küçültme ameliyatı ücretleri ne kadardır?


Öncelikle Estetik Cerrahi doktorunuza muayene olup ameliyat konusunda ayrıntılı bilgi almanız önerilir, ücreti başvurduğunuz hekimin çalıştığı koşullara göre değişmektedir.Bu konuda hekiminiz ile konuşarak bilgi alabilirsiniz.


Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı




511 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page