top of page

Meme Küçültme Sonrası Bakım

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2019


Meme küçültme ameliyatı meme dokusunda aşırı büyüme ve sarkma olan kişilere uygulanan bir ameliyattır. Meme küçültme sonrası genel olarak hastalar tarafından rahatlıkla geçirebileek bir dönemdir. Ancak ilk bir iki gün her ameliyatta olduğu gibi ağrı kesici ile kontrol altına alınabilecek hafif ağrılar olabilir.


Meme küçültme ameliyatı sonrası anesteziden uyanma nasıl olur?

Meme küçültme ameliyatı sonrasında ameliyathanede anestezi ekipleri tarafından uyanmanız sağlanır. Bir süre ameliyathanede takip edildikten sonra odanıza alınırsınız. Ameliyat sonrası meme üzerinde özel bantlarla yapılmış pansumanınız ve özel sutyeniniz bulunur. Odanıza çıktığınızda meme bölgesinde baskı ve gerginlik hissedebilirsiniz bu tamamiyle normaldir.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında ağrı olur mu?

Meme ameliyatı sonrasında ilk iki gün ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilen ağrı olabilir. Meme bölgesinde şişlik ve morluk oluşması normaldir. Bu durum ortalama 3-4 gün içinde düzelecektir. Özel sporcu sütyeni ödemlerin hızlı geçmesini sağlayacaktır.

Meme küçültme sonrasında beslenme nasıl olmalıdır?

Meme küçültme ameliyatı sonrasında doktorunuzun talimatına göre belirtilen saatten itibaren katı ya da sıvı gıdalar tüketebilirsiniz. Bol sıvı tüketmeniz ödemlerin hızlı atılması açısından önemlidir. Diyetinizin bol proteinli olması iyileşmenizi hızlandıracaktır.

Meme küçültme sonrası banyo yapılabilir mi?

Meme küçültme sonrasında kesi bölgesindeki özel bantlar kesi alanını koruduğu için doktor kontrolünüzün ardından herhangi bir sorun yoksa 3. günden itibaren banyo yapılabilir. Banyo da kesi bölgesindeki bantlar yumuşayarak düşebilir. Zamanla yumuşayan bantları kendiniz de çıkarabilirsiniz.

Meme küçültme sonrası spor ne zaman yapılabilir?

Meme küçültme sonrasında ilk 6 hafta ağır sporlardan ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Günlük aktivitelere, yürüyüş gibi hafif egzersizlere devam edilebilir. Masa başı çalışılan işlerde 3.günden itibaren daha ağır işlerde birinci haftadan itibaren işe dönüş sağlanabilir.

Meme küçültme sonrası ne zaman normal sutyen takılabilir?

Meme küçültme sonrası ödemlerin oldukça azaldığı 6.haftadan itibaren normal sutyenler takılabilir. Sutyenlerin alt kısmındaki metal aparatlar yara izinde baskı ya da ağrı yaparsa normal sutyene geçiş biraz daha ertelenebilir.

Meme küçültme sonrası emzirme işlevi etkilenir mi?

Meme küçültme sonrasında meme bezleri ve meme ucunu koruyucu teknikler uygulandığında emzirmeişlevidevam eder. Ancak bazı kişlerde emzirme tamamen yok olmasa da olumsuz etkilenebilir.

Meme küçültme sonrasında iyileşme nasıl olur?

Meme küçültme sonrasında ortalama 3-6 ayda meme şeklillenmesi gerçekleşir. Bazı kişilerde bu süre daha uzun olabilir.

Meme küçültme sonrası yeniden büyüme olur mu?

Meme küçültme sonrasında kilo alıp vermeler, gebelik,emzirme dönemi meme şeklinde değişikliklere neden olabilir. Yaşla birlikte tüm dokuarda olduğu gibi memede de değişiklikler ortaya çıkabilir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

303 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page