top of page

GENÇ KIZLAR "labiaplasty" HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ Mİ?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2019


Adölesan dönemde vücut yapısı farklılaştıkça kişi beden yapısını sürekli inceleyerek görünümünün normal olup olmadığını değerlendirmeye eğilimlidir. Bu konuda yoğun ilgisi olan gençler yaşıtları ile karşılaştırmalar yapabilir veya günümüzde çok daha kolay olan internet üzerinden araştırmalara başlayabilir. Amaç bedeninde oluşan değişikliklerin normal olduğunu kanıtlayarak özgüvenli hissetmektir çoğunlukla.


 

Bütün vücut bölgelerinde olduğu gibi genital bölgede de bazı değişiklikler ortaya çıkar ve bu bölgedeki asimetri, deformasyon, doku sarkmları özellikle gelişim çağında özgüveni olumsuz etkileyebilir. Genital bölgedeki görsel rahatsızlıklar labiaplasti, yağ enjeksiyonu gibi genital estetik işlemlerle düzeltilebilir. Cerrahi müdahale için gelişim çağının bitmesini beklemek önerilir.

Henüz gelişim tamamlanmamışken yapılan cerrahiler görsel sorunlara, psikolojik hayal kırıklıklarına ve ikincil düzeltmelere ihtiyaç duyulmasına neden olabilir. O yüzden genital estetik işlemlerin 20 yaşından sonra uygulanması önerilir.

Eskiden kadınlar genital bölge ile ilgili görsel sorunları ya farketmiyor ya da dile getirmiyordu şimdi ise internet ortamında pek çok genç normal görünümün görseline ulaşarak sorunları farkedebiliyor ve daha rahatlıkla dile getirebiliyor. En sık karşılaşılan sorun iç dudakların büyük ve sarkık olmasıdır. Bu durum labiaplasty ameliyatı ile düzeltilebilir.

Ameliyat için uygun bireylere uygulanan labiaplasty bölgesel ve genel anestezi ile uygulanabilen ortalama 1 saat süren hastanede yatış gerektirmeyen bir işlemdir. Ameliyat sonrası bakım önerilerine dikkat edildiğinde ortalama 1 hafta içinde normal hayata dönüş sağlanır. Tam olarak şekillenme 3 ayın sonunda olur. İlk 6 hafta cinsel ilişkiden uzak durulması önerilir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page