top of page

Genital iç dudak büyüklüğü

Genital iç dudakların büyük olması ne gibi sorunlara yol açar?

Genital iç dudaklar asimetrik olabilir mi?

Genital bölgedeki sorunlar ameliyatla düzelebilir mi?




labiaplasti ameliyatı
genital iç dudak küçültme


 


Genital bölgedeki iç dudakların büyüklüğü


Genital bölgede vulva dediğimiz dış genital bölgenin yapısı büyük olan dış dudakların örttüğü daha ince olan iç dudaklar, klitoris gibi yapılardan oluşur. Genital bölgede doğumlardan sonra, kilo alıp vermelerle ortaya çıkan veya tamamen gelişim döneminde ortaya çıkan yapısal farklılıklar olabilir.


En sık karşılaşılan istenmeyen durumlar iç dudakların büyük sarkık veya asimetrik olması, dış dudakların volümünün az olması, klitoris çevresinde fazla deri birikimi görülmesidir.


Genital iç dudakların büyük olması ne gibi sorunlara yol açar?


Özgüven sorunları

Bazı kişiler genital bölgenin görünümü nedeniyle özgüven kaybı yaşayabilir ve sorunu çözerek kendini daha iyi hissetmek isteyebilir.


Hijyenik sorunlar

Genital bölgedeki anatomik sorunları olan kişiler salgıların birikerek kötü koku yapmasına, sık mantar enfeksiyonlarına maruz kalabilir. Sürekli temizlemek zorunda hissederek genital bölgenin tahrişine neden olabilirler.


İlişkiden kaçınma

Genital bölgenin görünümünden dolayı kişiler ikili ilişkilerde duygusal strese girebilirler. Partnerlerinin tepkisinden çekindikleri için ilişki kurmaktan veya evlenmekten kaçınabilirler.


Görsel sorunlar

Genital bölgedeki fazlalıklar giysilerden belli olabilir. Dış genital bölgedeki çıkıntılardan dolayı bikini giymekten kaçınma, sosyal ortamlardan uzak durma gibi davranışlar oluşabilir.


Mekanik travmalar

Genital bölgedeki çıkıntılı deriler ata binme, bisiklete binme gibi aktiviteler veya ağda sırasında zedelenebilir. Travmaya bağlı deformasyonlar ortaya çıkabilir.


Genital bölgedeki sorunlar ameliyatla düzelir mi?


Genital bölgedeki sorunlar için labioplasti, dış dudak küçültme, dış dudağa yağ enjeksiyonu, klitoris çevresindeki derinin toparlanması gibi işlemler uygulanabilir.




168 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page