top of page

Karpal Tünel Sendromu

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Karpal túnel el bileğinde ön koldaki tendon ve sinir yapılarının avuç içine geçişini sağlayan bir tüneldir. Tünel içinde basınç artışı buradaki yapıların fonksiyonunu etkileyerek elde ve parmaklarda bazı sorunlara yol açar.


 

Karpal tüneldeki basınç elin aşırı kullanımına, Romatoid artrit gibi eklem hastalıklarına, gebelikte oluşan yaygın ödeme, tekrarlayıcı hareketlerin oluşturduğu travmaya bağlı olarak artabilir.

Avuç içinde uyuşukluk, parmak hareketlerinde kısıtlılık , hassasiyet , parmaklarda elektriklenme hissi oluşabilir.

Bazı olgularda elin atele alınıp istirahat edilmesi ve antiinflamatuar ilaç kullanımı yararlı olabilir. Bu şekilde çözülemeyen ileri vakalarda cerrahi uygulanması gerekir. El bileği seviyesinden yapılan kesi ile tünel açılır sıkışan yapılar rahatlatılır. Ameliyat sonrası el atele alınarak dinlendirilir ve pansuman yapılır. ortalama iyileşme süresi1-2 haftadır. Geç dönemde belirgin bir yara izi kalmaz.

Ameliyatın başarısı sıkışmanın ne kadar uzun devam ettiği, sinirin ne kadar hasar gördüğü ile ilişkilidir. Bu nedenle elde uyuşma, karıncalanma, güç kaybı gibi şikayetlerinizi varsa doktora başvurmanız önerilir. Bu şekilde erkenden tanı konarak tedaviniz daha sağlıklı yapılmış olur.


Op.Dr.Nurgül Altuntaş

Kocaeli / Estetik ve Plastik Cerrahi

85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

WHATSAPP

+90 505 799 29 98

TELEFON

+90 262 331 61 61

  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • YouTube - Beyaz Çember

ADRES

İzmit Körfez Mah. Ankara Karayolu Cad. No:125

(Akbank E 5 şubesi üstü)

HASTANELER

Özel Kocaeli Acıbadem 

Gebze John Hopkins ASM

Özel Cihan Hastanesi

Bu site  Op.Dr.Nurgül Altuntaş tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Burada verilen bilgiler doktor muayenesi yerini tutmaz, reçete veya tedavi amaçlı kullanılamaz.

Tedavi önerileri kişiye göre değişeceği için size uygun tedaviyi öğrenmek için doktorunuza başvurmanız önerilir.

Tasarım by @opdrnurgulaltuntas  Her hakkı saklıdır. 

bottom of page