top of page

Göğüs Büyütme Sonrası görünüm

Göğüs büyütme işlemi sonrasında nasıl bir görünüm oluşacağı göğüs boyutunu artırmak isteyenler için en çokmerak edilen konulardan biri.


Göğüs büyütme ameliyatları nasıl planlanır?


Göğüs büyütme ameliyatlarında planlama ilk görüşme ve muayene ile başlar. Kişinin muayene bulguları ve beklentileri göğüs büyütmede kullanılacak yöntem ve implant büyüklüğünün planlanmasına yardımcı olur.




Göğüs büyütmede sonucu etkileyen faktörler


Mevcut meme büyüklüğü; mevcut memenin boyutları ameliyatın sonucunu etkileyen en önemli faktördür. Meme dokusunda sarkma olup olmaması, memeler arasında asimetri bulunması, göğüs kafesi anomalilikleri implantların duruşunu etkileyebilir.


Göğüs ve omuz genişliği; memede kullanılan implantlar memenin arkasında göğüs kafesi üzerinde açılan bir cebe yerleştirilir. Açılan cebin genişliği kişinin göğüs kafesi genişliği ile orantılıdır. Dar göğüs çapı olanlarda göğüs çapından daha geniş implantlar kullanılması mümkün olmaz. Dar çaplı yüksek implantlar tercih edilebilir.


Cerrah; ameliyatı gerçekleştirecek cerrahın deneyimleri, tekniği oluşacak sonucu etkileyecektir. Meme büyütme düşünen kişilerin cerrahın deneyimi ve bilgisine güven duyması önemlidir.Kulaktan dolma bazı bilgiler kişilerin farklı beklentiler içine girmesine yol açabilir.


Göğüs Büyütme sonucunu önceden görmek mümkün mü?


Göğüs büyütme sonucu yaklaşık olarak verebilen digital programlar mümkün ancak bazen kafa karışıklığına yol açabilirler. Ameliyat sonrası iyileşme dönemi herkeste farklı olabilir. Doğal olarak aynı protezin konulduğu farklı kişilerde farklı görseller ortaya çıkabilmektedir.


Göğüs Büyütme sonrası meme boyutu küçülür mü?


Göğüs büyütme sonrasında ilk haftalarda meme dokusunun sert , meme derisinin gergin olması normaldir. Zaman içinde dokularda yumuşama , gerginliklerde azalma görülür. Bazen ödemlerin geçmesi meme boyutunda azalma şeklinde algılanabilir ancak bu normal iyileşme sürecidir. Günümüzde silikon meme implantları daha yoğun jel kıvamındadır ve yumuşama biraz daha geç olmaktadır. Daha form stabil olduklarında iyileşme süreci bittikten sonra eski nesil protezlere göre volüm olarak azalma belirgin değildir.


MEME BÜYÜTME İLGİLİ MERAK EDİLENLER






Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı







398 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page