top of page

Ameliyatsız Göğüs Büyütme Yöntemleri

Ameliyatsız göğüs büyütme mümkün mü? Ameliyatsız göğüs büyütme yöntemleri nelerdir? Ameliyatsız göğüs büyütme kalıcı mıdır? İlaçlarla göğüs büyütme sağlanır mı? Masajla göğüs büyür mü? Gebelikte göğüs büyümesi kalıcı mıdır?




Ameliyatsız göğüs büyütme mümkün mü?


Ameliyatsız göğüs büyütme için bitkisel yöntemler,ilaçlar, masaj önerilse de istenilen sonucu almak pek mümkün değil. Günümümüzde geçici dolgu maddeleri ile meme büyütme yapılabilmekte ancak sınırlı sayıda kişiyi geçici olarak tatmin edebilen bir yöntem olarak düşünülmektedir.


İlaçlarla meme büyütme mümkün mü?


Gebelikte meme büyümesini tetikleyen hormonlardan yola çıkarak ilaçlarla meme dokusunun hacminin artırılması için bazı ilaçlar denenmiş. Ancak hormon içerikli olmaları nedeniyle tüm vücutta etki etmeleri nedeniyle bu ilaçların sistemik yan etkiler oluşturma riski çok yüksektir. Kan damarlarının genişlemesini sağlayarak meme volumunun artırılması amaçlanan ilaçların da meme ve rahim kanserini tetikleyebileceği görülmüş. O nedenle ilaçlarla meme büyütme vücut için oldukça riskli bir durumdur.


Kilo alımı ile meme dokusu büyür mü?


Kilo alımı ile meme içindeki yağ dokularda artış olabilir. Ancak genel bir kilo alımının ne kadarının meme dokusunda gerçekleşeceğini kestirmek mümkün değildir. Aşırı kilo alımı vücut estetiğini bozacağı gibi genel sağlık problemlerini de tetikler. Bu nedenle sırf meme dokusunu artırmak için kilo almak mantıklı bir yol değildir.


Masaj veya bitkisel yağlarla meme büyütmek mümkün mü?


Masaj, bitkisel yağlar gibi yöntemlerin meme büyümesi için gereken volum artışı sağlayamayacağı fiziksel olarak aşikar olmasına rağmen ameliyattan korkan kişiler ticari arz yaratma eylemlerinden etkilenerek bu yöntemlere başvurabilmektedir. Ancak zaman içinde meme dokusunda artış olmadığını kendileri de gözlemlemektedirler.


Dolgu ile meme büyütme nedir?


Aquafilling dolgu maddeleri son yıllarda sınırlı vücut şekillendirme gereken alanlarda; meme,kalça,bacak kullanılabilmektedir. Dolgu maddeleri ile meme büyütme meme dokusunda az bir artışla tatmin olabilecek, deri sarkması olmayan ya da çok minimal olan kişilere uygulanabilen geçici bir yöntemdir.




Dolgu ile meme büyütme nasıl uygulanır?


Dolgu ile meme büyütme lokal anestezi ile meme altına dolgu maddesinin enjeksiyonu şeklinde uygulanır. İşleme bağlı çok az sızı olabilir ama az miktarda enjekte edildiği için genel olarak iş ve sosyal hayatı bozacak sorun yaratmaz.


Dolgu ile meme büyütme riskli midir?


Memeye enjekte edilen dolgularlailgili yapılan çalışmalarda belirgin bir risk tespit edilememiştir. Ama sonuçta memeye enjekte edilen maddenin yabancı isim olduğu unutulmamalıdır. 5-6 yıl içinde dolgu maddesi kendiliğinden erimektedir. Memenin arkasına enjekte edildiği için emzirmeye olumsuz etkisi yoktur.


Dolgu ile meme büyütme silikon ile meme büyütmeye alternatif mi?


Dolgu ile büyütme az miktarda volum artışı sağlaması, geçici olması nedeniyle daha az tercih edilmektedir. Gününümüzde meme büyütmede en geçerli yöntem silikon meme implantları ile meme volumünün artırılmasıdır.



1.328 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page