top of page

Burun Ameliyatı (Rinoplasti) Sonrası Burun Temizliği

Burun ameliyatı tüm dünyada estetik ameliyat sayılarında hemen her ülkede zirvede. Burun ameliyatları nefes alam sorunu olan ve/veya şekil bozukluğu olan kişilere uygulanıyor.


Ameliyat öncesi dönemdeki sonuçla ilgili kaygılar yoğun olduğu için kişiler ameliyat sonrası döneme bazen odaklanamayabiliyor. Hekimler iyileşme dönemi ile ilgili bilgilendirme yapsa da kişiler burun bakımı ile ilgili zorluklar yaşayabiliyor.



burun temizliği

 

Burun ameliyatı sonrası burun bakımı nasıl yapılır?


Burun ameliyatı sonrasında hafif kanamalar olabilir. Pıhtılaşan kanamalar burun deliklerini tıkayabilir. Doktorunuzun önerdiği yumuşatıcı solüsyon ya da merhemleri sürüp bir süre bekleyebilirsiniz. Ardından yumuşak bir kulak çöpü ile burun deliklerindeki pıhtıları nazikçe temizleyebilirsiniz.


Burun içindeki pıhtıların hava yolunu tıkamaması için deniz suyu benzeri izotonik sıvılar kullanılabilir. Ameliyat sonrası kullanılan bazı spreyler burun içindeki ödemi azaltarak daha rahat nefes almanızı sağlayabilir.


Ameliyat sonrası yatış pozisyonunuz şişlik, morluk ve ağrı açısından önemlidir. Başınız hafif oturur pozisyonda iki yastıkla uyumanız idealdir. Başınızı fazlaca öne eğdiğiniz durumlarda burun ucunda şişlikler olabilir.


Rinoplasti ameliyatları sonrasında erken dönemde genel olarak başın geriye atılarak saçların yıkanması önerilir. Pansumanların gevşememesi için ilk günlerde bölgenin suyla temas etmemesi önerilir. Ancak atelin çıkarılmadan önce duş alınabilir.


Rinoplasti ameliyatlarında genel olarak ilk hafta bakımı tedirgin edici olabilir sonrasında sadece burun içine biriken salgıların izotonik su ile temizlenmesi, aşırı kuruma olursa nemlendirici ilaçlar kullanılması önerilir.








1.899 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page