top of page

Ben Aldırmak Riskli mi?

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Ben Aldırma ile ilgili merak ettikleriniz;

Ben nedir?

Ben vücudumuzda doğuştan bulunabilen veya sonradan oluşabilen, deriden kabarık veya deri içinde, koyu renkli veya deri renginde oluşumlardır. Genelde sorun oluşturmadan ömür boyu taşınırlar. Kozmetik olarak önemli bir bölgede ise görsel olarak rahatsız edici olabilirler. Nadiren benler büyüyüp değişerek cilt kanserlerine yol açarlar.


Ben neden oluşur?

Benler kişinin deri yapısı ve genetik özellikleri ile alakalı olarak ortaya çıkabilir. Güneş benlerin oluşumunu artırır. Bu nedenle yaz aylarında etkili güneş koruyucu kullanmak önemlidir.

Benler ne zaman alınır?

Benler görsel olarak rahatsız edici bir yerdeyse, kişiyi rahatsız ediyorsa ve cilt kanseri şüphesi varsa alınması önerilir. Benler cerrahi olarak veya lazerle alınabilir. Ancak cerrahi teknik daha kısa ve pratiktir. Nasıl bir yöntem izleneceğine muayene sonrasında karar verilir.

Benler ne zaman tehlikelidir?

Cilt kanseri riski taşıyan benler genel olarak hızlı büyüme ve renk değiştirme eğilimindedir. Vücuttaki benlerin takip edilmesi bu şekilde dönüşümlerin erken yakalanmasını sağlayacaktır.

Asimetri

Sınır düzensizliği

Renk Değişimi

Çap (>0.5 cm)

Kabarıklık , bu özelliklere sahip olacak şekilde hızlı büyüyen benlerde cilt kanseri şüphesi mevcuttur. Alınması önerilir.

Ben Aldırma Acılı bir işlem midir?

Ben aldırma genel olarak lokal anestezi altında 10-15 dk süren bir işlemdir. Bölge uyuşturulduğu için acı duyulmaz. Benin büyüklüğüne göre ilk gün basit sızılar olabilir.

Ben Aldırmak Riskli midir?

Ben aldırmanın dokularda kansere yol açacağı gibi yanlış inanışlar toplumda çok yaygındır. Aslında riskli benlerin alınmaması daha çok tehlikeli,ke oluşturur. Kansere dönüşüm olduğunda daha büyük cerrahi gerekir.

Ben Aldırma Sonrası iz kalır mı?

Benin yerine, büyüklüğüne göre kesi yapılır. Kesiler genel olarak cilt çizgileri içinde saklanacak şekilde planlanır. İlk aylarda keside pembemsi görünüm olabilir daha sonra cilt rengini alarak belirsizleşir.

Diğer yazılarımız için buraya tıklayınız

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah

151 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page