top of page

Meme Küçültme Sorular

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Meme küçültme kimlere gerekir? Meme küçültme ameliyatı öncesi neler yapılır? Meme küçültme ameliyatı nasıl uygulanır? Meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme nasıl olur? Meme küçültme ameliyatı fiyatları nasıldır? Meme küçültme riskleri nelerdir?

Meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme dönemi nasıldır?


 

Meme küçültme sonrası birinci günde hasta taburcu edilerek evde dinlenmesi önerilir. Ancak sürekli hareketsiz yatması da istenmez. Kişi reçetesindeki ilaçları düzgün kullanmalı, günlük aktivitelerini kendi başına gerçekleştirecek şekilde hareket etmeli ve bol su tüketmelidir.

Genel olarak iyileşme kişiden kişiye değişmekle birlikte 7-10 gün civarındadır.Bu süreçte pansumanlarınızı kontrollerde değiştirerek ,sık kontroller yaparak iyileşme döneminizi en rahat şekilde geçirmeniz sağlanmaya çalışılır. Ağrı ikinci günden sonra oldukça azalır, yine de ilk 3-5 hasta ağrı kesici alma ihtiyacı hissedebilir.

Meme küçültme uygulanan hastalar 3.günden sonra duş alabilirler.

Memede ödem,şişlik , hassasiyet, hissizlik,gerginlik olması ilk günler için normaldir. Bunlar zaman içinde azalır. Ödemlerin daha çabuk toparlaması için ilk 1 ay medikal sutyen kullanımı önerilir. Tam olarak iyileşme ortalama 3 ay civarında gerçekleşir.

İlk 6 hafta ağır egzersizlerden, yüzme,tenis, ağırlık kaldırma gibi sporlardan, günlük hayatta kollara aşırı yük bindirecek eylemlerden kaçınmak gerekir. Sauna, hamam, solaryum gibi aktiviteler 6 hafta uygulanmamalıdır. Mümkünse 3. aydan sonraya ertelenmelidir. Sigaradan ve sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır. Sigara iyileşmeyi geciktirdiği gibi yara izlerininde daha koyu iyileşmesine yol açabilir.

Meme küçültme ameliyatı sonrası oluşabilecek olumsuz durumlar

Meme küçültme ameliyatı sonrası nadiren olumsuz durumla karşılaşılabilir. İleri yaş, aşırı sigara içimi, yara iyileşmesini olumsuz etkileyen hastalıklar veya ilaç kullanımı varlığı, doktor önerilerine uyulmaması komplikasyon riskini artırır.

  • Kanama,

  • Enfeksiyon

  • Yara Açılması

  • Yara iyileşmesi bozuklukları(hipertrofik skar)

  • Asimetri,

  • Meme ucunun kaybı

  • Yağ nekrozu oluşabilecek olumsuz durumlardır.

https://www.nurgulaltuntas.com/single-post/2019/01/17/Meme-Kucultme-Ameliyati

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Kocaeli Estetik Cerrah

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page