top of page

Burun Ameliyatlarında Başarı


Burun ameliyatları günümüzde en sık uygulanan estetik ameliyattır. Nefes alma sorunları şekil bozuklukları, travma sonrası deformasyonlar kişiyi estetik cerrahi getiren başat nedenlerdir. Burun estetiğinde uygulanan yöntemler konusunda doktorlar arasında farklılık olsa da ameliyatın başarısı kişinin önceki burnunun yapısına göre, iyileşme döneminde vücudun cevabına ve cerrahın tecrübesine göre değişiklik gösterebilir.


 

Rinoplasti ameliyatlarını sık gerçekleştiren hekimler için burun ameliyatının başarısı %90-95 civarındadır. Kişisel yapısal farklılıklar, iyileşme döneminde darbe alınması , düzeltilmesi zor anatomik sorunlar, allerjik rinit hastalığı bulunması,aşırı eğrilik olması gibi faktörler burun ameliyatı sonrasında sorunlar oluşmasına neden olabilir.

Burun ameliyatı sonrasında eğriliğin devam etmesi, kemik çıktılar belirmesi, kıkırdak erimeye bağlı çökme gözlenmesi, burun ucu asimetriler ortaya çıkması, burun etlerinin yeniden büyümesi, nefes alma sorunlarının oluşması en sık görülen sorunlardandır. Sorunun büyüklüğüne ve yarattığı rahatsızlığa göre gerekli müdahaleler uygulanır.

Burun ameliyatı için karar verdikten sonra herkes için % 5 - 10 arasında değişmekle birlikte ikincil ameliyat olasılığı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle doktorunuzunla iyi niyet temelinde gelişen , güvenle ve saygıyla ilerleyen bir hasta doktor ilişkisi kurulması önemlidir. Bu tür sorunlar oluşacağı ile ilgili yoğun endişe yaşayarak ameliyat ve iyileşme dönemini olumsuz etkileyecek endişelere kapılmamalı, ancak bu tür sorunlar oluşabilme ihtimali hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah


18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page