top of page

MEME REKONSTRÜKSİYONU 

 

Meme kanseri kadınlarda en çok görülen kötü huylu tümör. Meme kanseri nedeniyle pek çok kadın memesinin bir kısmını veya tamamını kaybediyor. Bu hastalarda organ kaybının verdiği hasarı restore etmek için meme onarımı ameliyatlarını uyguluyoruz. Meme onarımında tercih edilecek yöntem kişinin muayene bulgularına, uygulanan tümör cerrahisinin şekline, tedavi planına göre değişebilir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'a Sorun

Teşekkürler! Mesaj gönderildi.

Meme onarımında yöntemler 

 

Meme onarımları meme kanseri cerrahisi ile aynı seansta veya meme kanseri tedavisi tamamen bittikten sonra geç dönemde uygulanabilir. Nasıl bir yol izleneceği hastaya göre karar verilir. 

 

Protez ile meme onarımı 

 

Mastektomi sonrası oluşan alana direkt implant yerleştirilebilir veya önce doku genişletici yerleştirilip yeterli cep elde edildikten sonra meme implantı konulabilir. Burada belirleyici olan cilt kalitesidir. Eğer implantı taşıyacak uygun doku varsa tek seansta uygulanabilir, doku kalitesi uygun değilse iki seansta yapılır.

 

Kendi dokuları ile meme onarımı

 

Sırt kası, karın dokusu, uyluk iç kası veya kalçadaki kas alınarak meme onarımı yapılabilir. Karın ve sırt kası bulundukları bölgeye bağlı olarak veya serbest şekilde taşınabilir. Diğer dokular mutlaka mikrocerrahi yöntemlerle serbest olarak taşınır. Karın dokusu kullanılarak yapılan onarımlar her türlü meme için kullanılabilir diğer seçenekler küçük meme boyutları için daha uygundur veya volumü artırmak için protez ile birlikte kullanılabilr.

 

Memeye kas ya da cilt cilaltı dokularını içeren fleplerin taşınması uzun süre ve deneyim gerektiren ameliyatlardır. İyileşme dönemleri uzundur, flebin yaşamaması ,ikincil cerrahiler gibi riskler içerir. Doku nakli başarısız da olabilir bu nedenle meme onarımı uygulanan hasta konu hakkında yeterli bilgye sahip olarak bu ameliyatlara karar vermelidir. 

 

Hangi Yöntem Daha Uygun?

 

Hangi yöntemin uygun olduğu kişiye göre değişir

 

Kanser tedavisinin tamamlanması,

Tek veya iki göğüs onarım gerekliliği,

Hastanın sağlam göğsünün büyüklüğü,

Hastanın cilt  esnekliği,

Radyoterapi alınıp alınmadığı,

Meme cerrahisi sonrası kalan cilt miktarı ve bırakılan yara izi,

Uzak doku nakli gibi uzun ameliyatlar için kişinin uzun ameliyatları kaldırıp kaldırmayacağı gibi faktörlere göre tekniğe karar verilir. 

Please reload

bottom of page