top of page

Sutyen Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Güncelleme tarihi: 11 Eki 2019


"Meme estetiği düşünen hastaların en çok merak ettikleri yeni sutyen bedeni ne olacağı, ancak pek çok kadın sutyen boyutlarının nasıl hesaplandığını bilmediğini farkettim."

 

Meme kadınlarda görselliğin en önemli öğesi aynı zamanda gelişim, doğum,emzirme,kilo problemlerinde en hızlı değişen organ.

Meme gelişim döneminde büyümeye başlar, zamanla boyutu artar; gelişim dönemi bitiminde pekçok kadın gebelik ve emzirme dönemi geçirir ve memede sarkmalar başlar.

Gebelik ya da emzirme dönemi yaşamayanlar için de aşırı kilo alıp verme memenin deforme olmasına neden olur.

Meme boyutlarının gelişim döneminden itibaren küçük olması da kadınların kendine güvenini olumsuz etkileyen önemli bir durum. Kadınların meme boyutlarındaki sorunları çözmek için kendine göre geliştirdikleri yöntemler var.

Küçük boyutlu memelere sahip olanlar aşırı dolgulu sutyenler kullanarak, sutyen dolgusuna kendi imkanıyla eklemeler yaparak daha büyük meme görüntüsü yaratıyorlar.

Büyük boyutlu memeleri olanlar ise toparlayıcı, olması gerekenden büyük ve sıkı sutyenleri tercih ediyorlar.

Bu durum genelde gerçek sutyen boyutlarından farklı ölçülerde sutyen kullanılmasıyla sonuçlanıyor. Peki gerçek sutyen boyutumuzu nasıl bulacağız?

Sutyen boyutunu hesaplamak için ilk adım memenin altından göğüs çevresini ölçmek ikinici adım ise memenin en yüksek noktasından geçecek şekilde göğüs çevresini ölçmek. Bu ölçülere göre sutyen bedenini bulabilirsiniz.

Göğüs altı ölçümü ile 70- 100 arası sutyen bedeni belirlendikten sonra göğüs üstü ölçümü ile "cup size" olarak adlandırılan A- D arası ölçü belirlenmiş olur.

Meme küçüklüğü olan hastalar daha büyük görünmesi için olması gerekenden büyük sutyen takarlar, büyük boyutlu memelere sahip olanlar ise sutyeni gerçek göğüs çevrelerine oturtamadıları için büyük sutyen takarlar. Bu nedenle meme estetği sonuçlarını giyeceği sutyene göre değerlendirmeye çalışan hastalar için önce gerçek sutyen bedenini bulup buna göre bilgilendirme yapmak gerekir.

Meme estetiği uygulanan hastaların göğüs çevresini değiştirmeyiz ancak meme büyüklüğünü değiştirerek A-D arası bedenini değiştirebiliriz. Tablodan da anlaşılacağı üzere göğüs çevresi ölçüleri birbirne çok yakın bulunmaktadır. Göğüs çevresi ameliyatta değişmese de 80 giymesi gereken bir kişi bazen 85 de giyebilir. Örneğin 80 C beden ile 85 B beden birbirine yakın ölçülerdedir. Sonuç olarak sutyen bedeni değişken bir ölçüttür.

Meme estetiği sonucunu hastalar sutyen bedenine göre değerlendirmek istese de sutyen firmaları arasında farklılıklar olabileceği,sutyen beden ölçülerinin birbirine çok yakın olduğu unutulmamalıdır. Önemli olan kaç beden sutyen giyileceği değil vücut hatları ile orantılı estetik görünümlü meme şekli elde etmektir.

Başarılı bir meme estetiği sonrasında size bedeni ne olursa olsun rahat edebileceğiniz bir sutyen seçmek kalır.

Op.Dr.Nurgül Altuntaş

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

+9 0505 799 29 98

www.kocaelimemeestetigi.com

138 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page