top of page

Meme İmplantlarının Süresi

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütme için başvuran pek çok hasta implantların ne kadar süre vücudunda kalacağını merak ediyor. Genel olarak implantların insan vücudunda 10 yıl kalacağına dair yanlış bir inanış mevcut. 2011 yılında FDA ın bazı protezlerin 10 yılda değişmesi gerektiği ile ilgili önerisi olması bu inanışın doğmasına neden oldu. Bazı durumlar haricinde implantlar ömür boyu vücudumuzda kalabilir.


 

İmplantların çıkarılması veya değiştirilmesi gereken durumlar

  • Kapsül kontraktürü

  • Kesici isimle implant ruptürü

  • Yer değiştirme nedeniyle veya

  • Büyük veya küçük boyutlu olmasına bağlı hastanın isteği ile implant çıkarılması veya değiştirilmesi ameliyatları uygulanabilir.

Meme büyütme uygulanan hastaların Mr ile yapılan kontrollerinde implant ile ilgili anormal bir durum sözkonusuydu değilse ikincil bir ameliyat gereksizdir. Meme büyütme uygulanan hastalar düzenli olarak cerrahlarını ziyaret etmeli muayene ve görüntüleme yöntemleri ile kontrollerini yaptırmalıdır. Meme büyütme sonrasında kapsül kontraktürü gibi sorunlar genellikle ilerleyen yıllarda ortaya çıkar. Cerrahi sonrası meme büyütmeye bağlı memnuniyetsizlik nadirdir. Ancak büyütme ile birlikte ile dikleştirme uygulanan hastalarda erken dönemde de sorun oluşması riski az da olsa mevcuttur.



Op.Dr.Nurgül Altuntaş

55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page