top of page

Meme Küçültme Sonrası Ağrı

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Meme küçültme ameliyatı estetik görünümü restore etmenin yanında fonksiyonel olarak da kişinin hayat kalitesini artıran bir ameliyattır. Meme küçültme kararı verirken kişilerin en çok endişe ettiği durumlardan biri meme küçültme sonrası ağrı olup olmayacağı, iyileşme döneminin nasıl geçeceğidir.


 

Meme küçültme sonrasında kesi hatlarında sızı olabilir ancak belirgin rahatsız edici ağrılar oluşmaz. Kesi hatlarındaki sızılar basit ağrı kesiciler ile dindirilebilir. Kişiye göre değişmekle birlikte iyileşme süresi ortalama 5-7 gündür. Genel olarak 5. günden itibaren kişi iş ve sosyal hayatına dönebilir.

Şeker hastalığı gibi ek hastalıkları olan veya ileri yaş hastalarda iyileşme biraz daha uzun sürebilir. Hareketlerde kısıtlılık veya ağrılar biraz daha belirgin olabilir ancak günlük hayatı bozacak şekilde değildir.

Meme küçültme sonrasında ağır sporlardan, yorucu aktivitelerden kaçınılması iyileşmeyi çabuklaştırır. İyileşme döneminde özel bir sutyen kullanılarak kişinin rahat hareket etmesi, ödemlerinin daha çabuk geçmesi amaçlanır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi

Kocaeli

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page