top of page

Meme Büyütme Sonrası Spor

Meme Büyütme ameliyatı sonrası ne zaman spora başlanabilir?

Meme Büyütme sonrası yürüyüş yapılabilir mi?


Meme estetiği ameliyatları son zamanlarda giderek daha fazla uygulanmaktadır. Doğum ve emzirme sonrası veya kilo değişimleri sonrası ortaya çıkan deformasyonların , doğuştan meme gelişim anomalilerinin düzeltilmesi için meme estetiği ameliyatlarına başvuruyoruz. Memeye silikon implant yerleştirilerek rolüm artışı sağlanabileceği gibi, meme dokusunda sarkma bulunan hastalarda dikleştirme işlemi ile birlikte büyütme uygulanır.



meme büyütme sonrası spor
meme büyütme sonrası spor

 


Meme Büyütme ameliyatları sonrasında genelde hastanede 1 gün yatış gerekir. Ameliyattan 3-4 saat sonra kişi kalkıp yürüyebilir. İlk saatlerde kol ve sırt hareketlerinde kısıtlılık olabilir. Ancak zaman içinde bu durum düzelir. Ortalama bir haftanın sonunda işe ve sosyal hayata dönüş mümkündür.


Meme Büyütme ameliyatı sonrası ne zaman spora başlanabilir?


Meme büyütme sonrasında 2. aydan itibaren spora başlanabilir. İlk 2 ay ağır işlerden kaçınılması önerilir. Gövde ön yüze yük binmesine neden olabilecek hareketler iyileşmeyi geciktirebilir. 2.ayın sonunda spora başlarken önce yavaş tempoda , az süre ile çok yorucu olmayan aktivitelerle başlamak uygun olur. Zaman içinde eski spor temposuna tamamen dönülebilir.


Meme Büyütme Ameliyatlarında doktor seçimi


Her ameliyatta olduğu gibi estetik meme ameliyatlarında da doktor seçimi çok önemlidir. Bu konuda eğitim almış ve deneyimli hekimlerin tercih edilmesi hasta güvenliği ve memnuniyeti açısından dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Hekimizin ülkemizde geçerli bir kurumdan eğitim alıp almadığı Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin sayfasından teyit etmenizi öneririz.










303 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page