top of page

Meme Büyütme Öncesi Sorular

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Meme büyütme tüm dünyada sık uygulanan estetik işlemlerden biridir. Meme büyütmede amaç kişinin vücut hatları ile uyumlu meme büyüklüğünü sağlamaktır. Meme büyütmede günümüzde en geçerli yöntem silikon meme implantları ile meme büyütme uygulanmasıdır.


 

MEME İMPLANTLARI ŞEKİLLERİ NELERDİR?

Yuvarlak ve Damla şeklinde implantlar mevcuttur. Kişinin anatomik yapısına, meme estetiğinden beklentisine, dikleştirme yapılıp yapılmayacağına göre hangi şeklin kullanılacağına karar verilir.

MEME BÜYÜTME HANGİ KESİLERDEN YAPILIR?

Meme büyütmede meme altı, meme ucu ve koltuk altı kesiler en sık tercih edilen yöntemlerdir. Günümüzde daha kolay olması, nispeten görülmeyen bir alanda kalması nedeniyle meme altı kesi daha sık tercih edilmektedir. Dikleştirme gerekliliği varsa ters T şeklindeki kesiler kullanılabilmektedir.

MEME İMPLANTLARI ZARARLI MIDIR?

Meme implantlarının vücuda bilinen bir zararı yoktur. Ancak yabancı isim oldukları için immün sistemle ilgili tepkiler oluşabilir. Lenf hücrelerinde artış saptanabilir. Kapsül kontraktürü gibi vücut tepkisine bağlı geç reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle implant yerleştirilen hastaların düzenli kontrolü önerilmektedir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI NASIL UYGULANIR?

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında tam teşekküllü hastanelerde uygulanır. Ameliyat ortalama 1-2 saat sürer , ameliyat sonrası 1 gün hastanede yatış gerekir.

MEME BÜYÜTME SONRASI İYİLEŞME DÖNEMİ NASIL OLUR?

Meme Büyütme sonrası 1-2 gün ağrı kesiciler ile kontrol edilebilen ağrı olması normaldir. Zamanla ağrı ve şişlikler azalarak en geç birinci haftada kişi iş ve sosyal yaşamına dönebilir. 6 hafta boyunca ağır sporlardan, yorucu kol hareketlerinden uzak durulmalıdır.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page