top of page

Kulak memesi Estetiği





KULAK MEMESİ ONARIMI
KULAK MEMESİ YIRTIĞI

 

Kulak memesi estetiği nedir?


Kulak memesi estetiği yaşlanma ile oluşan deri sarkmasını , küpe deliği deformasyonlarını veya doğuştan bulunan sorunları düzeltmek için uygulanabilir. Kulak memesi şekli ve boyutu kulağın estetik görünümü açısından önemlidir. Her iki kulak arasında milimetrik asimetriler bulunması doğaldır.


Kulak memesi estetiği nasıl uygulanır?


Kulak memesindeki soruna göre uygulanan işlem değişkenlik gösterir. Kulak memesinde en sık şikayet edilen konu ağır küpelerin oluşturduğu yırtıklar, kulak deliğini büyüten halka küpelerin yaptı genişleme ve sarkmadır. Bunları düzeltilmesi için kulak önünden ve arkasından plastik cerrahi yöntemlerle doku aktarımı planlaması yapılır ve sarkma düzeltilirken kulak memesi de küçültülür.

Doğuştan olan deformitelerde yine küçültme, şekil bozukluklarının onarımı kulak memesinin estetik yapısını koruyacak şekilde plastik cerrahi yöntemler ile onarılır.

Kulak memesi estetiği lokal anestezi altında uygulanır. Yapılan işleme göre 20-40 dakika sürebilir. Sonrasında kişi düzenli pansuman ile takip edilir.


Kulak memesi estetiği sonrası iyileşme nasıl olur?


Kulak memesi estetiği sonrası kişi günlük hayatına devam edebilir. Düzenli pansuman yapılması önerilir. İlk başta yara izi bölgesi pembe ve kabarık görülebilir. Zamanla bu durum düzelerek genellikle cilt renginde ufak bir skarla yara iyileşmesi tamamlanır.











516 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page