top of page

Göz kapağı Ameliyatının Faydaları

Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır? Göz kapağı ameliyatı kimlere uygulanır? Göz kapağı ameliyatı sonrası nasıl değişiklikler oluşur?



göz kapağı ameliyatı dr nurgul altuntaş
göz kapağı ameliyatı

 

Yaşlanma ile birlikte üst göz kapağındaki deri gevşer, sarkar ve göz kapağının açılmasını zorlaştırır. Aynı zamanda üst göz kapağındaki bu gevşeklik kişinin daha yorgun ve yaşlı görünmesine yol açar. Blefaroplasti olarak adlandırdığımız ameliyat üst göz kapağındaki fazla derinin alınması şeklinde uygulanır. Peki üst göz kapağındaki derinin uzaklaştırılması nasıl değişiklikler sağlar?


Görme Sorunlarında Düzelme


Üst göz kapağından sarkan deri göz kapağı fonksiyonunu etkileyebilir ve kişilerde görme alanı sorunlarına yol açabilir. Gözün önünü kapatan deriler görüşü bozabilir. Bu durumda göz kapağı ameliyatı estetik bir ameliyattan çok kişinin görme fonksiyonu ile ilgili sorunları düzeltmek amacıyla yapılır.

Özellikle kitap okuma, tv seyretme,telefon kullanımı sırasında üst göz kapağındaki fazla deri ağırlık yaparak kişide yorgunluk oluşturur. Daha net görebilmek için refleks olarak göz çevresi kaslarını daha fazla kullanan kişi de baş ağrıları oluşabilir. Üst göz kapağındaki fazla deri alındığının görme ile ilgili sorunlar çözülmüş olur.


Daha genç görünüm


Göz kapağındaki fazla derinin uzaklaştırılması yorgun ve yaşlı görünümü ortadan kaldırır. Daha dinamik ve genç görünen göz çevresi kişilerin özgüvenini toparlar. Kaybolan yorgun ifade daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlar. Göz kapağı estetiği uygulananlar genel de 40-50 yaşın üstünde kişilerdir. Alt göz kapağında fazla deri ve torbalaşma , kaş düşüklüğü üst göz kapağındaki fazla deri birikimine eslik edebilir. Bu durumda daha bütüncül yaklaşılarak sorunların kombine işlemlerle çözülmesi göz çevresinin bütünüyle genç görünmesine yardımcı olacaktır.


CİLT TAHRİŞİNDE AZALMA


Fazla göz kapağı derisinde zaman içinde kaşıntı ,kızarıklık ve tahriş meydana gelebilir. Vücudun herhangi bir bölgesindeki deri fazlalığı benzer sorunlara yol açabilir. Göz bölgesi hassas olduğu için bu sorunlar daha sık görülebilir. Ciltlerim kıvrımları içine hapsolan ter veya diğer salgılar tahriş ve nadiren enfeksiyonların oluşmasını tetikleyebilir. Üst göz kapağı derisinin blefaroplasti ameliyatı ile alınması bu tür sorunların çözülmesini ve kişinin rahatlamasını sağlar.


Sonuç olarak blefaroplasti ameliyatları estetik amaçlı bir ameliyat gibi görülse de kişiye sağlık açısından da olumlu katkıları vardır. Eğer üst göz kapağında rahatsız edici deri fazlalığınız varsa ameliyat için uygun olup olmadığınız konusunda fikir edinmek için mutlaka Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı olan bir hekime başvurup muayene olmanızı öneririz.












102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page