top of page

Gözaltı ışık dolgusu

Güncelleme tarihi: 7 Kas 2019


Göz çevresi yaşla birlikte yüzün en çok değişim gösteren alanlarından biri. Normalde gözün rahat hareket etmesi için göz çevresinde bulunan yağ tabakası yaşla birlikte veya genetik faktörlerin etkisi ile kemiğin de yaşla çökmesi ile birlikte geriye doğru hareketi ile torbalanabilir veya alt göz kapağı çevresinde halka görüntüsü oluşabilir. Bu durum kişinin olduğundan yaşlı, yorgun, uykusuz, sağlıksız görünmesine neden olabilir.


 

Göz altında sorun oluşturan durumlar nelerdir?


Genetik faktörler ve yaş göz altı değişikliklerinin başlıca sebebidir. Ayrıca düzensiz yaşam, stres, yorgunluk, çeşitli sistemik hastalıklar göz altında çökmelere neden olabilir. Göz altı bölgesindeki çökmeler bu kısımda ışık yansıma açılarını değiştirerek göz altı morluğuna yol açabilir. Göz altında genetik olarak ince deri nedeniyle erken yaşlarda başlayan morluklar da kişiyi rahatsız edebilir. Göz altı bölgesindeki bu sorunların giderilmesi için göz altı ışık dolgusu uygulanır.


Göz altı çökme ve morarmaları nasıl tedavi edilir?


Göz altı bölgesi alt göz kapağı ameliyatı ile veya uygun kişilerde göz altı ışık dolgusu ile tedavi edilir. Son yıllarda dolgu uygulamaları kullanımlarının pratikliği nedeniyle giderek artmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu herkese uygulanır mı?

Göz altı ışık dolgusu göz altı bölgesinde daha iyi bir görünüm sağlayabilir ama tüm sorunları çözemeyebilir. Belirgin torbalanması olan kişide cerrahi gerekebilir veya erken yaşlarda genetik morluğu olan hastalarda ek tedavilere ihtiyaç duyulabilir. Hangi yöntemin uygun olduğunun veya ne kadar etkili olabileceğinin anlaşılması için mutlaka muayene olmanız gereklidir. Emzirme ve hamilelik dönemlerinde dolgu uygulamalı önerilmez.

Göz altı ışık dolgusu nasıl uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu hyaluronik asit içeriklidir, göz altı bölgesinde kemiğin üzerine uygulanır. Öncesinde lokal anestezin krem kullanılması daha konforlu bir enjeksiyon sağlayabilir. İlk günlerde hafif ödem ve minimal morluk olabilir , birkaç gün içinde toparlama görülür.


Göz altı ışık dolgusu etkisi ne kadar sürer?


Dolguların etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 1- 1.5 yıldır. Beslenme alışkanlıkları, sağlıksız yaşam biçimi, sigara kullanımı bu süreyi olumsuz etkileyebilir.

Göz altı ışık dolgusu fiyatları ne kadar?

Göz altı ışık dolgusu ücretleri için öncelikle muayene olmanız gereklidir. Dolgu enjeksiyonu gibi ameliyatsız estetik işlemlerde Estetik Cerrahi veya Dermatoloji uzmanı gibi bu konuda yetkili deneyimli doktorları tercih etmeniz oluşabilecek olumsuz sonuçlar ya da riskler açısından kişi için daha sağlıklı olacaktır.

Göz altında sorun oluşturan durumlar nelerdir? Göz altı çökme ve morarmaları nasıl tedavi edilir? Göz altı ışık dolgusu nasıl uygulanır? Göz altı ışık dolgusu etkisi ne kadar sürer? Göz altı ışık dolgusu fiyatları ne kadar?

533 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page