top of page

Genital bölge estetiği

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Genital bölgede gelişim çağında ortaya çıkan deformiteler veya doğumlar sonrası oluşan değişiklikler kişileri rahatsız edecek görsel veya fonksiyonel sorunlara yol açabilir. Genital bölgede en sık karşılaşılan sorunlar iç dudak olarak adlandırılan labia minoraların normalden büyük olması, vajinal genişleme, dış dudak olarak adlandırılan labia majorların yetersiz büyüklükte veya sarkmış olmasıdır.


 

Genital bölgede iç dudakların büyüklüğünün azaltılarak dış dudakların örteceği boyutlara getirilmesi işlemine "labiaplasti" denir

Labiaplasti tek başına uygulanabileceği gibi dış dudaklara yağ enjeksiyonu, vajinoplasti veya pubik bölgeye liposuction işlemleri ile birlikte uygulanabilir. Muayene sonrasında kişinin ihtiyacına göre yapılacak işlemler belirlenir.

Labiaplasti lokal anestezi ile veya sedoaneljezi ile uygulanabilir. Ameliyat süresi 1-2 saattir. Hastanede kalış gerektirmez, iyileşme döneminde hijyene önem verilmelidir.

Vajinaplasti vajinanın gevşemiş yumuşak dokularının sıkılaştırılması işlemidir. Vajina tabandan veya yan duvarlardan doku eksizyonu yapılarak vaden daraltılabilir. Son yıllarda hafif olgularda cerrahiye gerek duymaksızın lazer vajinoplasti teknikleri de uygulanabilmektedir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page