top of page

Dudak Dolgusu

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Dudak hacminin yeterli olmaması yüzün bütünlüğünü bozarak kişiyi rahatsız edebilir. Dudak hacmi dolgu maddeleri ile artırılabilir. Dudak dolgusu sık tercih edilen bir estetik işlem olup bu konuda yetkili ve deneyimli kişiler tarafından uygulanmalıdır.


 

Dudak dolgusu uygulamalarında hyaluronik asit içerikli dolgular uygulanır. FDA onayı olan bir marka tercih edilmesi biyouygunluğu test edilmiş olduğunda oluşabilecek yan etkileri azaltır.

Dudak dolgusunun kalıcılığı kişiye göre ve dolgunun türüne göre değişebilir. Ortalama dolgu etkisi 1 yıl devam eder.

Dudak dolgusu ayaktan uygulanabilen 20 -30 dk süren bir işlemdir. Öncesinde lokal anestezi kremler ile dudak hafif uyuşturularak daha konforlu bir uygulama sağlanabilir. İşlemden sonra dudakta ödem olması normaldir. İlk günlerde soğuk uygulama, çok sıcak ya da soğuk yiyeceklerin üretilmemesi, öpüşmeme daha hızlı iyileşmeyi sağlar.

Dudak hareketli bir bölge olduğu için zamanla dolgunun hacminin azalması normaldir. Çok ince dudaklarda ilk kez dudak dolgusu yapılıyorsa birkaç uygulama gerekebilir. Dolgu uygulamaları sonrası asimetriler ortaya çıkabilir bunları düzeltmek için mutlaka touch up planlanır. Dudakta nadiren topaklanma ortaya çıkabilir ilk birkaç gün masaj yapılması önerilir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page