top of page

Büyük Memede Sorunlar

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Büyük memeye sahip kadınlar günlük hayatlarında sosyal ve psikolojik açıdan sorunlar yaşarken , omuz ve bel bölgesine binen ağırlık nedeniyle de oldukça şikayetçidirler. Bu durum hayat kalitesini bozarak kişinin estetik cerrahiye yönlenmesine neden oluyor. Peki meme büyüklüğü şikayeti ile başvuran kişilere özgü durumlar neler? Hatta bazı durumlar sadece meme büyüklüğü olan kadınlar bu durumları anlayabilirler...


 

- Sutyen seçiminde sorunlar ; kalın askılı toparlayıcı sutyenler kullanmak zorunda kalan büyük göğüslü kadınlarda sutyen askıları genel olarak özmüzün bölgesinde iz ve çukurluğa neden olur. Ayrıca toparlayıcı şekilde üretilen bu sutyenler normal sutyenlere göre daha pahalıdır.

- Özellikle gömlek giyildiğinde göğüs bölgesindeki düğmelerde gerginlik ve çoğunlukla açılma olur. Zaten büyük göğüslü kadınlar çoğunlukla bu nedenle gömlek giymeyi tercih etmez.

- Sosyal ortamlarda veya ikili ilişkilerde göğüs büyüklüğü dikkat çeker ve hatta insanların ilk baktığı yerin göğüsler olması oldukça rahatsız edicidir.

- Kalabalık ortamlarda zıplamak, dans etmek, koşmak dikkat çekici olabilmekte ve çoğunlukla büyük göğüslü kadınlar kendilerini bu aktivitelerde rahat hissetmemektedir.

- Sırtüstü yatarken yanlara doğru kayan göğüsler, yüzüstü yatarken nefes almayı zorlaştıran göğüsler oldukça rahatsız edicidir.

- Giysi seçimi oldukça zordu büyük göğüslü kadınlar çok belli olmaması için bol giysiler tercih ederler bu nedenle olduklarından daha şişmanmış gibi algılanırlar.

- Meme altında oluşan pişikler ya da mantar enfeksiyonları hijyen açısından kişiye eziyet olur. Sürekli koku yayan ve tahriş olan bu bölge bir süre sonra kişiye oldukça eziyet verir.

- Özellikle genç yaşlarda meme büyüklüğü olan kişiler sosyal ortamlarda özgüven eksikliği yaşarlar, bedenleri ile barışık olmadıkları için kendilerini ifade etmede zorlanırlar.

Meme büyüklüğü şikayetiniz varsa öncelikle Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanına başvurarak muayene olunuz ve yapılabilecek ameliyatlar hakkında bilgi edininiz.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page