top of page

Ameliyatsız Meme Büyütme

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Ameliyatsız meme büyütmek mümkün mü? Ameliyatsız yöntemler silikona ihtiyacı ortadan kaldırır mı? Meme küçüklüğünden şikayeti olan kadınların çoğunun öncelikle ameliyatsız yöntemleri merak ettiklerini ve denediklerini farkediyoruz. Oysa önerilen bitkisel çözümler, masajlar, kremler meme büyütme için anlamlı bir gelişme sağlamamaktadır.


 

Ameliyatsız Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Ameliyatsız meme büyütme amacıyla aquafilling dolgular kullanılabilir. Meme büyütme için kullanılan bu dolgular bu konuda deneyimi ve yetkisi olan Estetik Cerrahlar tarafından lokal anestezi altında uygulanabilir. Ortalama ömürleri 5 yıldır, volüm kaybı gerçekleştiğinde tekrar uygulanabilirler. Kişi bu süreçte hamile kalırsa emzirebilir. Geçici olması ve memeyi küçük bir oranda büyütebilmesi pek çok kadının cerrahi yöntemlere başvurmasına neden olmaktadır.

Ameliyatsız Meme Büyütme kimlere uygulanabilir?

Ameliyatsız meme büyütme meme derisinde aşırı gevşeklik, sarkma olan kişilerde uygun değildir. Sarkma olan göğüslerde mutlaka dikleştirme işlemi gereklidir ve cerrahi olarak uygulanır. Gerekirse volüm restorasyonu için silikon implant dikleştirme işlemi sırasında kullanılır.

Ameliyatsız Meme büyütme Sonuçları

Her yapılan işlemde olduğu gibi hastanın beklentisi, anatomik yapısı sonuçları etkilemektedir. Dolgular daha sert ve dolgun silikon materyallere göre meme büyüklüğünü daha az artırabilmektedir. Hastanın beklentisine göre dolgular tercih edilebilir ancak meme büyütmede en geçerli yöntem silikon meme implantları ile mem büyütme uygulanmasıdır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Kocaeli Estetik Cerrah

74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page