top of page

Üst Göz Kapağı Estetiği


Üst göz Kapağı Estetiği ne zaman uygulanır?

Üst göz kapağı estetiği yaşla birlikte üst göz kapağı bölgesinde fazla deri birikimi varlığında, kişiye yorgun yaşlı uykusuz bir ifade veren görünüm varsa veya üst göz kapağında biriken deri kişinin görmesinde sorunlara yol açıyorsa, özellikle okuma ,bilgisayar kullanımı gibi aktivitelerde aşırı göz yorgunluğu varsa göz kapağı ameliyatı uygulanabilir. Genelde bu şikayetler 40 lı yaşlardan sonra başlar daha erken yaşlarda da genetik yatkınlık olduğu zaman göz kapağında deri birikimi veya sarkma görülebilir.


 

Üst Göz kapağı ameliyatı nasıl uygulanır?

Üst göz kapağı ameliyatı kirpik sınırının 0.8-1 cm üzerinden yapılan kesi ile deri verir miktar kas dokusunun çıkarılması şeklinde uygulanır. Genel olarak lokal anestezi altında yapılır, eğer hasta rahatsız olursa sedoaneljezi uygulanabilir. Bazen diğer ameliyatlar ile kombine edilerek genel anestezi altında da uygulanır. Üst göz kapağındaki deri çıkarılarak daha gergin bir görünüm oluşturulabilir.

Üst göz kapağı ameliyatları sonrası iyileşme nasıl olmaktadır?

Üst göz kapağı ameliyatları sonrasında göz tamamen kapatılmaz. İnce bantlarla bir pansuman yapılır. Göz çevresinde hafif ödem ve morluk olabilir. Birkaç gün içinde bu durum düzelir. Ortalama 1 hafta sonra kişi tamamen iş ve sosyal yaşantısına dönebilir. Ameliyat sonrası 1.haftadan itibaren makyaj yapılabilir. Göz kapağı ameliyatına bağlı emarelerin ortadan kalkması 1 ayı bulur.Tam olarak iyileşme ise 6 ayda gerçekleşir.

Üst göz kapağı ameliyatı kalıcı mıdır?

Üst göz kapağı ameliyatları sonrasında elde edilen görünüm kişiden kişiye değişmekle birlikte 10-12 yıl devam edebilir. Bu süreçte oluşabilecek ek hastalıklar, aşırı kilo verme bu süreyi etkileyebilir. Üst göz kapağı ameliyatı sonrasındaki düzelme yaşlanma devam ettiği için ömür boyu kalıcı değildir ancak uzun bir süre kişinin daha iyi bir görünüme kavuşarak daha iyi hissetmesi sağlanır.

Üst göz kapağı ameliyatlarında ücretler nasıldır?

Üst göz kapağı ameliyatı ücretleri muayene sonrasında yapılacak işlemlere göre belirlenir. Öncelikle doktorunuzla görüşüp ameliyat detayları hakkında bilgi almanız önerilir.

Op.Dr.Nugrül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

66 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page