top of page

Meme Küçültme Ağrılı mı?

Güncelleme tarihi: 15 Eki 2019


Meme küçültme ameliyat nedir?

Meme küçültme ameliyatı bedenine göre meme boyutu fazla olan uygun adaylarda meme dokusunun küçültülerek beden yapısı ile uyumlu hale getirilmesi işlemidir. Meme küçültme 18 yaştan itibaren meme gelişimi tamamlandıktan sonra uygulanır. Meme küçültme ameliyatı için başvuran kişilerin en çok merak ettiği konu ameliyat sonrası ağrı olup olmayacağı.


 

Meme küçültme ameliyatı sonrası ağrı olur mu?

Meme küçültme sonrasında ilk günlerde kesi hatlarında hafif bir sızı hissedilmesi doğaldır. Ağrı kesicilerle bu sızı kontrol altına alınabilir. Kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyecek kadar zonklayıcı ağrılar genel olarak görülmez. 7-10 gün içinde iş ve sosyal hayata rahatlıkla dönülebilir.

Meme küçültme ameliyatları sonrası nelere dikkat edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı sonrasında bol su içmek, bol proteinli beslenmek, iki yastıkla gövde hafif yüksekte kalacak şekilde uyumak, ameliyat sonrası takılan sutyeni kullanmak, ağır kaldırmamak gibi önerilere uymak daha konforlu bir iyileşme dönemi geçirmenizi sağlayacaktır.

Meme küçültme ameliyatlarının ücreti ne kadardır?

Meme küçültme ameliyat ücretleri için öncelikle randevu alıp doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir. Yapılan muayeneler sonucunda ücret hakkında bilgilendirileceksinizdir.




Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Kocaeli Estetik Cerrahi

20 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page