top of page

Burun Estetiği / Diş Fırçalama

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Burun şeklinden rahatsız olan pek çok kişi Estetik ve Plastik cerrahi hekimlerine başvurarak Rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı talebinde bulunmaktadır. Burun estetiği kişinin anatomik özellikleri dikkate alınarak sağlıklı nefes almayı sağlayacak şekilde planlanıp uygulanmaktadır.


 

Burun ameliyatlarında yapılan işlemlerin sağlıklı iyileşmesi için ameliyattan sonraki süreçte dikkat etmeniz gereken noktalar çok önemlidir.Burun Estetiği öncesinde ameliyat süreci ve sonrası ile ilgili bilgileri doktorunuzla ayrıntılı şekilde konuştuğunuzdan emin olun.

Rinoplasti (burun estetiği) sonrasında dişlerin ne zaman fırçalanacağı hastalarımız tarafından sıklıkla sorulan konulardan biri. Dişlerinizi ilk günden itibaren hırpalayıcı hareketler yapmadan fırçalayabilirsiniz. Diş fırçalarken yumuşak fırçalar kullanmalı özellikle üst dudağınızı zorlayıcı hareketler yapmamalısınız.

Burun ameliyatı sonrasında üst dudak,üst dişler ve damakta hassasiyet olabilir. Çiğneme esnasında veya diş fırçalarken bu bölgede rahatsızlık duyabilirsiniz endişelenmeyin bu geçici bir durumdur. Ameliyat sonrası birinci haftadan itibaren ödemler azaldıkça diş fırçalarken hassasiyet de azalacaktır.

Burun Ameliyatı sonrası doktorunuzla iletişim halinde kalmanız herhangi bir soru ya da sorununuzun hızlı çözülmesi için önemlidir.



Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrah

Kocaeli

350 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page