top of page

Yüz Nasıl Yaşlanır?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2019



Yaşlanmanın etkileri öncelikle yüz bölgesinde farkedilmeye başlar. Yüz yaşlanmasında sadece derinin yıpranması ve yaşlanması söz konusu değildir. İskelet sisteminden cilde kadar bütün alanlarda yaşla birlikte değişiklikler oluşur.

 

Yaşla birlikte öncelikle kemik kitlesinde azalma, kasların ve cilt altı dokuların kemiğe tutunmasını sağlayan bağlarda gevşeme buna bağlı olarak volüm kayıpları ve sarkma ortaya çıkmaktadır. Yıllar içinde yapılan mimikler ile yerleşen kırışıklıklar özellikle alın ve göz çevresinde belirgin olarak görülür.

Göz kapaklarında sarkmaya bağlı deri katlantıları görmeyi engelleyecek boyutlara ulaşabilirken alın ,kaş ünitesi de sarkarak yorgun bir ifadeye yol açar. Alt göz kapağında torbalanma,kırışıklık,göz yaşı oluğu deformitesi göz çevresinde yaşla birlikte ortaya çıkan sorunlar arasındadır.

Ağız çevresinde kırışıklık, burun yanak çizgisinde derinleşme , gıdıda yağlanma ve sarkma , boyunda sarkma ve kırışıklık alt yüz bölgesinde ortaya çıkan değişikliklerdir.

Yüzdeki bu sorunlarla erken yaşlarda ameliyatsız estetik işlemlerle mücadele etmeye çalışırken orta yaşın üzerinde çeşitli estetik ameliyatlar uygulanır.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page