top of page

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Yağ enjeksiyonları veya yağ grefti uygulamaları yağların kişinin kendi dokusundan elde edilen bir dolgu maddesi olması nedeniyle giderek daha sıklıkla uygulanmaktadır. Özellikle yüz bölgesinin restorasyonun tercih edilmektedir. Yağ enjeksiyonları meme bölgesi için de kullanılmaktadır.


 

Meme cerrahisinde yağ enjeksiyonları genel olarak kanser sonrası onarımlarda kullanılmaktadır. Meme sınırlarının düzeltilmesinde, silikonla rekonstrüksiyonlarda deformitelerin giderilmesinde tercih edilebilir.

Meme büyütme ameliyatlarında ise zayıf hastalarda meme protezinin kenarlarının hissedilmesinin azaltılmasında, dekolte bölgesindeki görünümün daha tatmin edici olmasında kullanılabilir. Dikleştirmelerde memenin üst kısmındaki doku eksikliklerinin restorasyonu yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Meme büyütme işleminin tamamen karından alınan yağlar ile yapılması ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Az bir hasta grubunda başarılı sonuçlar elde edildiği söylense de geçerli bir tedavi yöntemi olarak henüz yeterli veri yoktur.

Siilikonların yabancı madde olmasından tedirgin olan kişiler için yağ enjeksiyonları ile meme büyütme daha iyi bir seçenek gibi görünse de henüz silikonların yerine uygulanabileceği ile ilgili elimizde güçlü kanıtlar yok.



26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page