top of page

Sorularla Meme Büyütme

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2019


Meme Büyütme İle İlgili Sık Sorulan Sorular


- Silikon meme implantları kansere neden olur mu?

Amerikan gıda ve ilaç dairesi (FDA) 1993 -2003 yılları arasında mammografik incelemeleri bozacağı ve kanser ilişkisinin belirsiz olması gerekçesiyle implant kullanımını yasaklamıştı. Daha sonra yapılan incelemelerde implantın kanserle ilişkisi saptanamadığı için implant kullanımına izin verildi. Kanseri tetiklediğine dair herhangi bir veri yoktur.


 
- Meme büyütme ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Vücuda uygulanan tüm cerrahi işlemler sonrasında iz kalır. İmplant yerleştirilmesi amacıyla meme başından, meme altı oluğundan, koltuk altından veya nadiren göbek deliğinden kesiler yapılabilir. Ancak son yıllarda tüm dünyada m en sık meme altı kıvrımında iz bırakan meme altı kesileri tercih edilmekte ve en güvenli yaklaşım olarak kabul edilmektedir. Uzun dönemde tüm izler belirsizleşir ve hastaları rahatsız etmez. Ancak cilt özellikleri nedeni ile yara izleri belirgin kalan hastalarda iz sorunları yaşanabilir.


- Meme büyütme uygulanan kişiler emzirebilir mi?

Yapılan araştırmalarda meme implantı yerleştirilmesinin emzirme üzerine olumsuz etkisi gösterilememiştir. Özellikle meme altı oluğundan yapılan kesi ile kas altına yerleştirilen implantlarda meme dokusu neredeyse hiç zarar görmediğinden teknik olarak emzirmenin etkilenmesi mümkün değildir. Emzirmenin kişiye ve bebeğe bağlı pek çok faktör tarafından etkilenen karmaşık bir olgu olduğu unutulmamalıdır.


- Meme implantının hamilelik sürecinde anne veya bebeğe zararı olur mu?

Hamilelik veya emzirme sürecinde implantın anne ya da bebeğe zararı yoktur. Ancak meme dokusunda sarkma olabilir. Bu süreçler tamamlandıktan en az 6 ay sonra toparlama ameliyatları gerekebilir.


- Emzirme devam ederken meme büyütme yaptırılabilir mi?

Emzirme bittikten en az 6 ay sonra bu tür ameliyatların uygulanması uygundur.


- İmplantın belli aralıklarla yenilenmesi gerekli midir?

Son yıllarda üretilen yeni nesil implantlarda firmalar ömür boyu garanti vermektedir. Herhangi bir olumsuz durum ortaya çıkmadıkça değiştirilmesine gerek yoktur.


- İmplantlar meme görüntülemesini etkiler mi?

İmplant uygulanması sonrasında görüntüleme ile yıllık kontrollere devam edilir. Mammografi görüntüleri olumsuz etkilenmez. Ultrasound veya MR da takip için kullanılabilir.


- Meme büyütmede implant dışı teknikler var mıdır?

Suni dolgular (hyaluronik asit ) veya yağ enjeksiyonu kullanılabilir. Ancak suni doğular geçici bir etki sağlar, maliyeti yüksektir, komplikasyon riski yüksektir. Yağ enjeksiyonları ile yeterli büyüklük sağlanamama olasılığı vardır, birkaç seans tekrarlanması gerekebilir. Diğer yandan yağ verilen alanda oluşan kalsifikasyonların meme görüntülemelerinde meme kanseri ile karışma riski nedeniyle çok fazla tercih edilmemektedir.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

WHATSAPP

+90 505 799 29 98

TELEFON

+90 262 331 61 61

  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • YouTube - Beyaz Çember

ADRES

İzmit Körfez Mah. Ankara Karayolu Cad. No:125

(Akbank E 5 şubesi üstü)

HASTANELER

Özel Kocaeli Acıbadem 

Gebze John Hopkins ASM

Özel Cihan Hastanesi

Bu site  Op.Dr.Nurgül Altuntaş tarafından bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Burada verilen bilgiler doktor muayenesi yerini tutmaz, reçete veya tedavi amaçlı kullanılamaz.

Tedavi önerileri kişiye göre değişeceği için size uygun tedaviyi öğrenmek için doktorunuza başvurmanız önerilir.

Tasarım by @opdrnurgulaltuntas  Her hakkı saklıdır. 

bottom of page