top of page

Selfiede Burun Görünümü

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2019


Selfiede Burunlar Büyük mü Gözüküyor?

Selfie akıllı telefonların hayatımıza girmesi, sosyal medya paylaşımlarının yaygınlaşması ile özellik genç nüfusun günlük rutini haline geldi. Görselliğin bu kadar ön plan çıkması özellikle yüz bölgesinin daha fazla mercek altına alınmasına ve en dikkat çekici organ olan burunla ilgili şikayetlerin artmasına yol açıyor. Çünkü giderek daha fazla kişi fotoğraflarını inceleyene kadar burnundaki deformiteyi bu kadar farketmediğini , fotoğraflardaki görüntüden rahatsız olduğunu belirterek Estetik Cerrahiye başvuruyor.


 

Selfie görüntülerin kamera açıları ve kameranın yüze yakınlığı ile ilgili olarak burunların %30 daha büyük göründüğü tespit edilmiş. Bu konu ile ilgili yapılan çalışmada geniş açılı lensin kısa mesafede burnu daha kabarık gösterdiğini kanıtlamışlar. Ayrıca kendi kendine çekimlerde duruş nedeniyle burnun yine olduğundan daha eğri göründüğü belirtiliyor.

2017 verilerine göre rinoplasti talebinde bulunan kişilere % 55 ‘i selfi görüntüsünde burnunun şeklinin kötü görünmesini bir şikayet olarak belirtmiş ve bu oran 2016 ya göre %36 artmış.

Selfie de burnun kötü çıkması ameliyat için tek başına bir neden olarak görülmemeli, çünkü sosyal medyadaki bu görseller aslında çok fazla gerçeği yansıtmıyor. Anatomik açıdan yüz hatları ile uyumu bozuk olan burun şekillerini ve çoğunlukla bununla birlikte olan hava yolu problemlerini düzeltmek için cerrahiler uygulanıyor. Yoksa sadece selfideki görüntü baz alınarak cerrahiye karar vermek yanlış olabilir.

Selfiede burnun daha geniş daha büyük çıkması lensin açısı ve mesafenin kısa oluşu ile ilgili, bu konuda daha ideal fotoğraf teknolojileri üzerinde çalışılıyor. Belki de ilerki yıllarda kullanacağımız telefonlarda bu sorun ortadan kalkacak ve burun şekli selfide daha ideal görülebilecek.


183 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page